ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

H πίκρα της Ολγας

Την πίκραναν πολύ την Ολγα Τρέμη οι συνάδελφοί της δημοσιογράφοι στο κτίριο της Ακαδημίας 20 και αποφάσισε να ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της.
Σε επιστολή που έστειλε η τηλεπαρουσιάστρια το πρωί της Τετάρτης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και συγκεκριμένα στον πρόεδρο Στ. Νικολόπουλο, αφού ευχαριστεί την Ένωση Συντακτών για την τιμή να είναι μέλος της εδώ και τρεις δεκαετίες, προσθέτει πως το τελευταίο διάστημα εισπράττει εχθρική συμπεριφορά που μόνο με όρους «στοχοποίησης» μπορεί να εξηγηθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει, υποβάλλει την παραίτησή της από την ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ. Σύμφωνα με..
πληροφορίες η Όλγα Τρέμη οδηγήθηκε στην παραίτηση λόγω της εκκρεμούσας δίωξης στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για παραβίαση της δεοντολογίας σχετικά με τη στάση της στο δημοψήφισμα (προπαγάνδιζε το «Ναι»), θεωρώντας ότι θα έπρεπε να είχε λήξει καθώς είχε μπει στο αρχείο η σχετική απόφαση από την εισαγγελία.
Θυμίζουμε ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Eνωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών είχε αποφασίσει στις 7 Ιουλίου να ασκήσει διώξεις κατά δημοσιογράφων, που «πρωτοστάτησαν στη μαζική προσπάθεια της παραπληροφόρησης και της τρομοκράτησης των πολιτών καθ΄ όλη την εβδομάδα προ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015».
Οι πειθαρχικές διώξεις αφορούσαν στους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρετεντέρη, Μαρία Σαράφογλου και Μανώλη Καψή από το Μega, τους Σταμάτη Μαλέλη (διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ) και Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κώστα Μπογδάνου (που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ), Άρη Πορτοσάλτε και Δημήτρη Οικονόμου από το ΣΚΑΙ και της Μαρίας Χούκλη από τον ΑΝΤ1 (όλοι οι προαναφερθέντες είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ).