ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Αγωγές και μηνύσεις Κουμουτσάκου

- Μαξίμου: Αντί για αγωγές δείξτε τα τιμολόγια
- Αγριεύει η κόντρα εν όψει της κρίσιμης συζήτησης στη Βουλή την Τρίτη

Άγρια πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο ο κατηγορούμενος για εκβιασμούς δημοσιογράφος Τ. Μουσσας φέρεται να επιζητούσε ρόλο συμβούλου στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.
Στις ανακοινώσεις που αντήλλαξαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο Γ. Κουμουτσάκος ήρθε να προστεθεί η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου που εγκαλεί την Νέα Δημοκρατία για την στάση της στην υπόθεση των εκβιασμών.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσω Twitter την κατάθεση αγωγής και μήνυσης κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Γεροβασίλη. Στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρεται:..
 Εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο.
 Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν.
 Συστήνουμε στον κ. Κουμουτσάκο μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί - και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών.
Είχε προηγηθεί επίθεση της κυβερνητικής εκπροσώπου στον Γ. Κουμουτσάκο.

Στην ανακοίνωση της, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε:
  Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο.
  Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά.
 Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του.
 Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση.
Στην κυβερνητική εκπρόσωπο είχε απαντήσει ο Γ. Κουμουτσάκος, κάνοντας λόγο για «γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων».

Ολόκληρη ανακοίνωση του Γιώργου Κουμουτσάκου έχει ως εξής:
    «Στην εποχή της Κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή - Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο!
    Η γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης.
    Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι. Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις.
    Ο πανικός της κατάρρευσης τους μεταλλάσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντίπαλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.
    Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν».
Η κυβερνητική εκπρόσωπος με ένα tweet ξεκαθαρίζει ωστόσο πως δεν θα επιτρέψει «το πολιτικό πρόβλημα της πιθανής εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό δημοσιογράφους να εμφανιστεί σαν να πρόκειται για προσωπική διένεξη με τον κ. Κουμουτσάκο».
Στην κυβερνητική εκπρόσωπο απάντησε επίσης μέσω Twitter ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης: «Ούτε εμείς θα σας επιτρέψουμε να συνεχίσετε τον αντιδημοκρατικό κατήφορο που οδηγείτε την πατρίδα μας»..

ΥΓ Εχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε ακόμη ακόμη μέχρι την κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για θέματα Δικαιοσύνης και τις εξελίξεις στις υποθέσεις διαφθοράς...