ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

«Αδειάζουν» τον Τόσκα για τον Μαν. Σφακιανάκη

Ανακαλείται η απόφαση απομάκρυνσης του υποστράτηγου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - O υπουργός τον "κατηγόρησε" στη Βουλή για δημόσιες σχέσεις 
Πολλές είναι οι αντιδράσεις για την αιφνίδια απομάκρυνση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την τοποθέτησή του σε μια ανενεργή υπηρεσία, όπως προέκυψε από την ανακοίνωση των τοποθετήσεων υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αντιδράσεις προκάλεσαν την ανάκληση της απόφασης απομάκρυνσής του.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μ. Σφακιανάκης τα τελευταία 20 χρόνια βρισκόταν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει συνδεθεί με την εξέλιξή της.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δ. Κυριαζίδη για την υποβάθμιση Σφακιανάκη είπε: «Για τον κύριο Σφακιανάκη που έχει γίνει ντόρος, η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας και της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές..
ικανότητες και την προσφορά των στελεχών στην κοινωνία και όχι με βάση τις δημόσιες σχέσεις και τον χρόνο που τους προσφέρουν στα τηλεοπτικά μέσα».
Σε άλλο σημείο δε είπε ότι οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας γίνονται με κριτήρια που βασίζονται στις πραγματικές ικανότητες και «όχι με ποιους βουλευτές "πιάνουν"».
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μ. Σφακιανάκης έχει υποβάλλει στο αρχηγείο ένσταση για την τοποθέτησή του στον κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού και πλέον ο ίδιος περιμένει την απάντηση του αρχηγείου, που όπως ακούγεται θα είναι θετική.

UPD Η ΕΡΤ στο μεσημεριανό της δελτίο μετέδωσε ως γεγονός την ανάκληση της απόφασης για την απομάκρυνση Σφακιανάκη από την ηγεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο «αδειάζει» τον υπουργό Τόσκα και με δεδομένη και την παραίτηση Σγουρίδη, από το υπουργείο Μεταφορών, (έπειτα από τις δηλώσεις του με τις οποίες είχε υπανιχθεί ότι ο Τσίπρας παραπλάνησε προεκλογικώς τους αγρότες) όλα δείχνουν πως πάμε για ανασχηματισμό.
Καθοριστική παράμετρος για τις εξελίξεις και για τις δύο υποθέσεις είναι η σχέση Τσίπρα - Καμμένου, καθώς ο μεν  Σγουρίδης είναι στέλεχος των ΑΝΕΛ, ο δε Τόσκας διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ  Π. Καμμένο.