ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Μπαίνει κι ο Μαρινάκης στην τηλεόραση!

Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ολυμπιακού, ζητάει άδεια και βάζει έως 50 εκατ. ευρώ για δικό του κανάλι

Xoντραίνει το παιχνίδι που παίζεται με τις τηλεοπτικές άδειες εδώ και καιρό ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους καναλάρχες, αποκτώντας απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς η σκληρή κόντρα που μαίνεται στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο δημιουργεί ισχυρές αναταράξεις στο επιχειρηματικό πεδίο επηρεάζοντας την πολιτική ατμόσφαιρα. Παλιοί και νέοι παίκτες που ενδιαφέρονται να πάρουν θέση στο τηλεοπτικό στερέωμα εξετάζουν τις συνθήκες που διαμορφώνονται και προετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.
Το γεγονός ότι η πίτα των 200 εκατ. ευρώ της ετήσιας τηλεοπτικής διαφήμισης θα μοιράζεται πλέον σε λιγότερα κομμάτια (4 άδειες) συνιστά επιπλέον κίνητρο για επιχειρηματίες που θέλουν πραγματικά να επενδύσουν. Αναμφίβολα, άλλωστε, το παιχνίδι εφεξής θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε «χοντρά πορτοφόλια», καθώς οι οικονομοτεχνικές μελέτες που έχουν γίνει καταλήγουν στο.. συμπέρασμα ότι για να είναι βιώσιμη μια επένδυση σε τηλεοπτική άδεια απαιτούνται κεφάλαια της τάξεως των 40-50 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.
Με μια τέτοια μελέτη ανά χείρας ετοιμάζεται, κατά πληροφορίες, να μπει δυναμικά στο παιχνίδι ο επιχειρηματίας στον χώρο της ναυτιλίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ζητάει άδεια και βάζει έως 50 εκατ. ευρώ για την απόκτηση δικού του καναλιού. Ο -και- πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να ενισχύσει την παρουσία του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, συνεχίζοντας τις επιτυχημένες επιχειρηματικές κινήσεις που έχει κάνει ως τώρα στη ναυτιλία και στον αθλητισμό.
Ο ίδιος, σύμφωνα με συνομιλητές του, θεωρεί ότι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι ένα από τα πλέον δύσκολα εγχειρήματα, αλλά φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει το επιχειρηματικό ρίσκο και να πετύχει.

- από (εκτενές) ρεπορτάζ του Γρηγόρη Τζιοβάρα, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, στο Πρώτο Θέμα