ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

«Εφυγε» η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη

Σε ηλικία 61 ετών, «έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, έπειτα από άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια.
Η Μαρία Παπουτσάκη γεννήθηκε στο Πισκοπιανό Ηρακλείου Κρήτης το 1955. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στο Ηράκλειο, ήρθε στην Αθήνα, όπου σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και στη συνέχεια ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στη δημοσιογραφία από την εφημερίδα «Αυριανή» το 1981, όπου ασχολήθηκε με το εκπαιδευτικό και το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ.
Στη συνέχεια εργάζεται στις εφημερίδες «Πρώτη», «Ελευθεροτυπία», «Επικαιρότητα», το περιοδικό «Ταχυδρόμος» και στο Ρ/Σ «Flash».
Από το 1985 εργαζόταν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο για την πολύχρονη και γόνιμη προσφορά της, της απένειμε το «Βραβείο Αξίας» του ΑΠΕ. Για περισσότερο από 20 χρόνια..
κάλυπτε τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για το MEGA.
Η Μαρία Παπουτσάκη διήνυσε μία λαμπρή καριέρα στη δημοσιογραφία, η οποία την κέρδισε από την πολιτική, καθώς υπήρξε άτομο με έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην τέταρτη θέση, ενώ για πολλά χρόνια εκλεγόταν ως εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του «MEGA» στο Μεικτό Συμβούλιο της Ενώσεως.
Διακρινόταν για τη συναδελφικότητά της, ήταν ευγενική, ταλαντούχα, σεμνή, δραστήρια, αποφασιστική και γεμάτη ενέργεια. Ήταν απόλυτα καταρτισμένη στα θέματα που κάλυπτε και ιδιαίτερα αγαπητή από όλους τους συναδέλφους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους της και ιδιαίτερα το σύζυγό της, επίσης συνάδελφο, Μιχάλη Αλεξανδρίδη. Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους μας καθώς έφυγε πρόωρα μία καθ’ όλα άξια και αγαπητή δημοσιογράφος και φίλη.
Η κηδεία της Μαρίας Παπουτσάκη θα γίνει την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.