ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Με όρους σελέμπριτι...

Άλλη μία μάχη ξεκίνησε στο διαδίκτυο, όπου έχουμε έχουμε έναν "άγιο" Σφακιανάκη και έναν "άχρηστο" Σφακιανάκη να παλεύουν από χθες.
Η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι όντως "παιδί" του Μ. Σφακιανάκη. Και δεν είναι ακριβές ότι δεν έχει προσφέρει τίποτα. Ειδικά στην εξάρθωση κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας έχει να επιδείξει μεγάλο έργο.
Από την άλλη αν είσαι επί 20 χρόνια σε μία υπηρεσία και μάλιστα ως επικεφαλής και δεν έχεις καταφέρει να την κάνεις να λειτουργεί και χωρίς εσένα, κάτι λάθος έχεις κάνει. Οι δημόσιες υπηρεσίες (γιατί μια τέτοια είναι η ΔΗΕ) δεν πρέπει να στήνονται με άξονα ένα πρόσωπο, αλλά έναν στόχο, που θα υπηρετούν με συνέπεια και με διάρκεια.
Το ηλεκτρονικό έγκλημα δεν μπορεί να διωχθεί από έναν. Είναι συλλογική δουλειά. Και ο.. M. Σφακιανάκης, όσο περνούσε ο καιρός, έπαιζε με όρους σελέμπριτι. Ο "μαχητής κατά των κακών στο διαδίκτυο". Αυτή την εικόνα φιλοτέχνησε, αυτήν υπηρέτησαν και τα ΜΜΕ. Και τον στήριξαν ακόμα κι όταν έκανε απαράδεκτες κινήσεις, όπως η δίωξη σατιρικών σελίδων.
Απ' όσο διαβάζω (δεν δηλώνω και ειδικός του χώρου) πρόκειται για ενδοϋπηρεσιακές κόντρες, για αλληλομαχαιρώματα εντός της Αστυνομίας. Αυτά δεν με αφορούν. Από την άλλη δεν πιστεύω ούτε σε "άγιους", ούτε σε "δαίμονες" επί της γης, πόσο μάλλον εντός της Αστυνομίας.
Δημήτρης Σούλτας ( fb)