ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

«Εμφύλιος» στο Mega για τις μειώσεις στους μισθούς

Τα κουπόνια του Βλαχογιάννη και το αίτημα να μην παραβρίσκεται ο Καψής στις συνελεύσεις

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Mega, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του καναλιού για περικοπές σε μισθούς της τάξεως του 10%-20%, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «S» σε προηγούμενα δημοσιεύματα. Η εξάωρη στάση εργασίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του Μεγάλου Καναλιού δεν επέτρεψε τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους διοικούντες, αλλά έχει διχάσει και το δημοσιογραφικό δυναμικό.
Σε καθημερινό επίπεδο όλες τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν γενικές συνελεύσεις, αμέσως μετά το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.
Παρών σε σχεδόν όλες τις συνελεύσεις ήταν και ο διευθυντής Ειδήσεων, Μ. Καψής, ο οποίος..
διαφώνησε με την απόφαση για τη στάση εργασίας και τη μη προβολή του κεντρικού δελτίου. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να μιλήσει για το προηγούμενο του Alter.
 Η στάση του Μανώλη Καψή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα στη μία από τις γενικές συνελεύσεις, του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να μην παραβρίσκεται, για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα.
Αναφανδόν υπέρ της πρότασης της διοίκησης να μη γίνουν απολύσεις τάχθηκε ο Βίκτωρας Βλαχογιάννης. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να κάνει αντιπρόταση, οι περικοπές που θα γίνουν, ειδικά στους πιο χαμηλόμισθους, να αναπληρωθούν από κουπόνια για την προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα. Περιττό να αναφέρουμε ότι η πρόταση προκάλεσε αναστάτωση και αποδοκιμασίες. Εντύπωση έχει δημιουργήσει ότι ένα μεγάλο μέρος πολύ γνωστών ρεπόρτερ (Μ. Καραμήτρου, Σ. Δήμτσα, Γ. Παππούς και αρκετοί ακόμα) πρωτοστατεί στη δυναμική «απάντηση» απέναντι στην πρόταση για μειώσεις μισθών, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν κι εκείνοι που είναι υπέρ των πιο συναινετικών λύσεων. Αίσθηση επίσης -θετική- έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η Ολγα Τρέμη δίνει καθημερινά το «παρών», μαζί με τους υπόλοιπους δημοσιογράφους, αποφεύγοντας πάντως να τοποθετηθεί.
- από ρεπορτάζ στο Secret των Παραπολιτικών