ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Δίωξη κατά της Σαββαΐδου για το «δωράκι» στα κανάλια

Εδωσε περιθώριο ενός έτους (αντί ενός μήνα) στα κανάλια  προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% επί της αξίας των διαφημίσεων

Ποινική δίωξη  ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. Η δίωξη, για παράβαση καθήκοντος, κατά της Σαββαϊδου  ασκήθηκε επειδή έδωσε χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα όπως ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.
 Η κατηγορία αφορά σε απόφαση την οποία η Σαββαΐδου έλαβε και στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές και με την οποία  η Γενική Γραμματέας Εσόδων έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια  προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το προαναφερόμενο 20% επί της αξίας των διαφημίσεων.
Ειδικότερα, η σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός..
φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.
Αφορμή για την έναρξη της έρευνας και την δίωξη της Σαββαΐδου από την εισαγγελία Πρωτοδικών αποτέλεσε μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο.