ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Tι υποσχέθηκε ο Στρατούλης για τον ΕΔΟΕΑΠ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη είχε το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ η Διοίκηση της ΕΣΗΕΑ και συζήτησαν θέματα λειτουργίας του Ταμείου. Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση και τις προοπτικές του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περιθάλψης.
Κατά τη συνάντηση, το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ έθεσε στον υπουργό το θέμα της υφαρπαγής των 90 εκ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος με το γνωστό σε όλους PSI  και ζήτησε τη διασφάλιση του βασικού εσόδου των Ταμείων.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον ΕΔΟΕΑΠ και τους ασφαλισμένους του, ότι θα συνεργαστεί με την ΕΣΗΕΑ για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στον Τύπο καθώς και για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής στον κλάδο. Για τα λεηλατηθέντα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ο Δ. Στρατούλης ανέφερε..   
ότι ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για σταδιακή αποκατάστασή τους μέσω ενίσχυσης της δημόσιας χρηματοδότησής τους από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συσταθεί προς αυτόν τον σκοπό.
Ο Δ. Στρατούλης τόνισε ότι το Υπουργείο θα στηρίξει την Κοινωνική Ασφάλιση και τα ασφαλιστικά Ταμεία των σκληρά εργαζομένων ανθρώπων των Μ.Μ.Ε., που πλήττονται από υψηλότατο ποσοστό ανεργίας και την κρίση.