ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Πανούσης: Ντρέπομαι για την Αμυγδαλέζα

«Ο χειρότερος ρατσιστής να το έβλεπε θα λύγιζε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πράγμα»

«Πήγα για να εκφράσω τη θλίψη μου, αλλά με αυτό που είδα είπα ότι ντρέπομαι. Το γνώριζα, αλλά δεν το είχα δει. Ο χειρότερος ρατσιστής να το έβλεπε, νομίζω ότι θα λύγιζε. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το πράγμα» δήλωσε στον "Αθήνα 9.84" ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης που συμπλήρωσε:
«Έχω ήδη δώσει εντολή για την παροχή φαρμάκων, ρουχισμού, καλύτερου φαγητού και γενικά ό,τι έχει να κάνει με υγεία και υγιεινή, αύριο, όχι μεθαύριο. Όσον αφορά στην μετατροπή των κέντρων αυτών σε κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας, αυτό είναι στην αρμοδιότητα της κ. Χριστοδουλοπούλου με την ομάδα της οποίας θα συναντηθούμε αύριο, να δούμε την μετάβαση, η οποία όμως χρειάζεται κάποιο χρόνο».
Αναφερόμενος στη θέση του υπέρ των ανοιχτών κέντρων, ο Πανούσης επεσήμανε:
«Δέχομαι κριτική ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η εγκληματικότητα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι εγκληματίες, ούτε φυλακισμένοι. Έχουν μπει παράνομα στη χώρα. Πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις επαναπροωθήσεις, αλλά να δούμε και τη μεγάλη εικόνα. Μας έλεγε ο υπεύθυνος στην Αμυγδαλέζα ότι 70 επαναπροωθούνται και 700 έρχονται, από τα νησιά πια. Άρα, εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα να πιέσουμε την Ευρώπη».