ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

H Eλενίτσα, η Ελενα και το εξώδικο

«Χολή» από τη Λυμπέραινα μετά το εξώδικο της Μενεγάκη
(UPD)
Τι απαντάει η τηλεπαρουσιάστρια που κάνει λόγο για «παραλήρημα» και «χυδαία συμπεριφορά»

Στην αντεπίθεση πέρασε η σύζυγος του Αντώνη Λυμπέρη και εκδότρια του Hello μετά το εξώδικο της Ελένης Μενεγάκη στο περιοδικό, με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών απο το πάρτι της κόρης της τηλεπαρουσιάστριας. Η  Έλενα Μακρή-Λυμπέρη, φανερά ενοχλημένη με την «Ελενίτσα» -όπως αποκαλεί περιπαικτικά την παρουσιάστρια του Alpha- «αποδομεί» την Μενεγάκη με ένα κείμενο στο προσωπικό της blog...
Η σύζυγος του Αντώνη Λυμπέρη σε ένα ξεκατίνιασμα ανευ προηγουμένου φρόντισε να προβεί σε κάποιες υπενθυμίσεις προς την Μενεγάκη, αφού βέβαια είπε τα χειρότερα για τη μεσημεριανή εκπομπή του Αlpha («μπορείς να την δεις μόνο άρρωστος στο κρεβάτι του Υγεία»). Μεταξύ άλλων..
η Λυμπέραινα γράφει:
«Προσωπικά, δε βρίσκω καν ενδιαφέρουσα εδώ και χρόνια τη δουλειά της Ελένης Μενεγάκη. Βλέπω πόσο βαριέται -ως και τσίχλα μασάει, χωρίς αιδώ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της- και τη μεταδίδει κιόλας αυτή τη βαρεμάρα στο κοινό της. Είναι απλά καθισμένη, μόνιμα απροετοίμαστη, ρεπορτάζ δεν κάνει γιατί δεν ξέρει να κάνει. Αναγιγνώσκει δουλειές δημοσιογράφων από τα sites, που παράγουν πρωτογενές υλικό, καθώς και από τα περιοδικά μας, που επέλεγε πάντα και παρουσίαζε το "φιλέτο", κι ας είχε πέσει δουλειά και πόνος από κάποιους για να εξασφαλίσουν την όποια συνέντευξη. Οι συνεργάτες της, ουσιαστικά προσπαθούν να φτιάξουν το κέφι της ναζιάρας ή άκεφης (κατά περίπτωση) "σουλτάνας Χουρέμ", αλλά ποιος νοιάζεται για το ατελείωτο telemarketing μιας εκπομπής που μπορείς να δεις μόνο άρρωστος στο κρεβάτι του Υγεία;»
Η απάντηση της Μενεγάκη
«Πώς είναι δυνατόν στη χυδαία αυτή συμπεριφορά να έδωσε αφορμή η προσπάθειά μου να προστατεύσω τα παιδιά μου από παράνομες προσβολές», αναφέρει σε απάντησή της η Ελένη Μενεγάκη. Αναλυτικά:
«Η προσπάθειά μου να προστατεύσω τα παιδιά μου από τη δημοσιότητα σε ιδιωτικές τους στιγμές και σε ιδιωτικό χώρο, σχολιάστηκε από την κα Μακρή-Λυμπέρη με τρόπο παραπλανητικό, εξαπολύοντας μία εκτός ορίων επίθεση στο πρόσωπό μου. Ποτέ δεν ζήτησα την απόσυρση του περιοδικού. Ζήτησα την επικάλυψη μιας φωτογραφίας επειδή τραβήχτηκε παράνομα από ιδιωτικό χώρο. Τα υπόλοιπα, είναι απλά ψέμα. Όλο αυτό θα είχε αποφευχθεί αν η κα Μακρή-Λυμπέρη είχε σεβαστεί το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ιδιωτικότητα του βίου του και την εξίσου αυτονόητη υποχρέωση κάθε μητέρας να προστατεύει και να φροντίζει τα παιδιά της. Είμαι σίγουρη ότι τα ελληνικά δικαστήρια θα με δικαιώσουν.
Όσον αφορά τον παραληρηματικό της λόγο, τα ψεύδη και την απαξίωση που εκφράζει όχι μόνο για εμένα αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές που επί 20 και πλέον χρόνια παρακολουθούν τις εκπομπές μου και οι οποίοι κατά την κα Μακρή-Λυμπέρη είναι «άρρωστοι στο κρεβάτι του Υγεία», ας κρίνετε όλοι όσοι διαβάσατε το κείμενό της. Πως είναι δυνατόν στη χυδαία αυτή συμπεριφορά να έδωσε αφορμή η προσπάθειά μου να προστατεύσω τα παιδιά μου από παράνομες προσβολές.
Και εντέλει, αν η κα Μακρή-Λυμπέρη πραγματικά επιθυμεί να πιστέψει ο κόσμος όλα όσα ισχυρίζεται για μένα ως επαγγελματία, την καλώ να το αποδείξει και να μη μείνει στα λόγια. Ας τα κάνει πράξη. Την προκαλώ λοιπόν, να μην δημοσιεύσει ποτέ ξανά φωτογραφία μου, να μην αναφέρει ποτέ ξανά το όνομά μου και εν γένει να μην ξαναασχοληθεί ποτέ κανένα από τα περιοδικά για τα οποία έχει γνώμη ή σχέση με εμένα ή και με οποιοδήποτε μέλος της οικογενείας μου».