ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τριγμοί στην παράταξη Σόμπολου

«Τίτλοι τέλους» αναμένεται να πέσουν το επόμενο διάστημα για την ιστορική παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» του σημερινού προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνου Σόμπολου, διαμορφώνοντας πιθανόν ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο προεκλογικό σκηνικό εν όψει της ανάδειξης νέου προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ τον ερχόμενο Ιούνιο.
Αφορμή στάθηκε μια ακόμη διαφωνία μεταξύ των δύο εκπροσώπων της παράταξης στο ΔΣ -του Χρήστου Κυρίτση και της Αγγελικής Γυπάκη- που παρά τις παρελθούσες φιλότιμες προσπάθειες για συνεργασία, φάνηκε πλέον να «αποδέχονται» και οι δύο αυτό που όλοι βλέπουν – εντός και εκτός παράταξης: Δηλαδή ότι τους χωρίζει χάσμα γενεών και κυρίως συνδικαλιστικής κουλτούρας.
Η αλήθεια είναι ότι μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της, η παράταξη του Πάνου Σόμπολου απώλεσε σταδιακά τις δάφνες του παρελθόντος. Κι αυτό παρότι ανέδειξε ακόμη και τη σημερινή πρόεδρο..
της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία την αξιοποίησε ως εφαλτήριο για τη συνδικαλιστική της καριέρα, την οποία εγκατέλειψε -προ δύο περίπου ετών- «βλέποντας» ότι η τότε πολιτική συγκυρία ευνοούσε την υλοποίηση των αρχηγικών της φιλοδοξιών. Βέβαια είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι στη διάσπαση συνέβαλε με τον τρόπο του -και πάλι τότε- ο μόνος που απέμεινε από το παλαιό σχήμα, ο Χρήστος Κυρίτσης.
Το αποτέλεσμα ήταν η παράταξη να φθίνει σταδιακά, αδυνατώντας να προσελκύσει νέα μέλη. Έτσι, από παράταξη εξουσίας -που κατήγαγε στο παρελθόν σπουδαίες νίκες για τον κλάδο- έφτασε να βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση.
- διαβάστε περισσότερα στις typologies