ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Xωρίς παπάδες και γραβάτες...

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που ανέλαβε πρωθυπουργός χωρίς θρησκευτικό όρκο.
Ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ακριβώς στις 15:30 για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια, ώρα 16:00 ορκίστηκε πρωθυπουργός.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που το κόμμα του αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με ποσοστό 36,34% καταλαμβάνοντας 149 έδρες, έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τους στενούς του συνεργάτες Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Παππά, οι οποίοι εξελέγησαν βουλευτές αμφότεροι και Σπύρος Σαγιάς, που προορίζεται  για τη θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.. Το κοινό dress code με το οποίο προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο και οι τέσσερις τους ήταν κοστούμι με πουκάμισο, αλλά χωρίς γραβάτα...
Νωρίτερα, ο Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στον οποίο φέρεται..
να είπε "απολογούμενος" κατά κάποιον τρόπο γιατί επέλεξε να αναλάβει καθήκοντα ως πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο: «Δεν έχω παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, δεν έχω βαφτίσει τα παιδιά μου και δεν θα μπορούσα να ορκιστώ κόντρα στις απόψεις που τόσα χρόνια διατυπώνω».