ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Βαγγέλη, τι δεν καταλαβαίνεις;..

...σε πέρασε ο Λεβέντης στη Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Τελικά το ΠΑΣΟΚ κατέκτησε την έβδομη θέση στη Βουλή, κάτω και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνοντας4,68% και 289.462 ψήφους σε όλη τη χώρα. Το επόμενο κόμμα που ακολουθεί, αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή είναι το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Του ανθρώπου που ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατηγορεί για τα πάντα, για χάρη του οποίου ξαναγράφει την ιστορία του ΠΑΣΟΚ κατεβάζοντας το πορτρέτο του από τα γραφεία του κόμματος.
Ορισμένες απλές παρατηρήσεις:
Αν ο κ. Βενιζέλος θεωρούσε σωστό να κατεβάσει τη φωτογραφία του κ. Παπανδρέου έπρεπε να το έχει κάνει από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι ιδρύει νέο κόμμα και όχι μετά το τραγικό για τον ίδιο..  και το κόμμα του αποτέλεσμα. Το πρώτο ενδεχομένως θα ήταν κατανοητό, το δεύτερο είναι απλώς μια κίνηση για να σιγουρέψει το ότι δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ πίσω.
Είναι θέμα προς συζήτηση τον αν πρέπει να περιμένεις από τους άλλους να κάνουν κάτι για σένα ή να μην κάνουν για να σωθείς εσύ.
Υπάρχει όμως ένα γεγονός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί: Το ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης κατέλαβε τελικά την όγδοη θέση, μια θέση πιο κάτω από τη γενική του πανελλαδική επίδοση. Συγκέντρωσε τελικά 4,12% και έχασε την έβδομη θέση καθαρά, όχι από τον... προδότη Παπανδρέου αλλά από την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που συγκέντρωσε ποσοστό 5,12%.
Και αυτό συνέβη όχι σε μια οποιαδήποτε περιφέρεια της χώρας, κατά τύχη, αλλά στη Θεσσαλονίκη, πατρίδα του κ. Βενιζέλου, την πόλη που τον ανέδειξε και στην οποία εκλέγεται από την πρώτη του θητεία στη Βουλή.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει στη Βουλή υποχρεωτικά τη θέση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης καθώς στη Λάρισα όπου επίσης ήταν υποψήφιος το κόμμα του δεν εκλέγει βουλευτή, λόγω του εκλογικού νόμου.
Στη δε περίπτωση που το κόμμα του κ. Λεβέντη είχε πιάσει το όριο του 3% και όχι το 1,79% που συγκέντρωσε τελικά, τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έμενε εκτός Βουλής, κάτι το οποίο στο παρελθόν είχε πάθει μόνον ο Κωστής Στεφανόπουλος επί ΔΗΑΝΑ.
Συμπέρασμα, Βαγγέλη τι δεν καταλαβαίνεις, σε πέρασε ο Λεβέντης στη Θεσσαλονίκη...
- koolnews