ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Η επόμενη μέρα στα ΜΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα στα ΜΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα. O ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ως προτεραιότητά του την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ΜΜΕ, επαναφέροντας το καθεστώς της νομιμότητας στην ιδιωτική ραδιοτηλεόραση και φέρνοντας ξανά στη ζωή την ΕΡΤ.
Ανάμεσα στα χαρτιά που διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ για την κατάληψη των συχνοτήτων από την ιδιωτική τηλεόραση και για τη μη νόμιμη συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο από τα χρόνια του βασικού μετόχου έως και την εποχή του Μνημονίου ελέγχεται για μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις. Επίσης, στα «βέλη που έχει στη φαρέτρα του» ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι παρατηρήσεις των ορκωτών ελεγκτών στις περισσότερες από τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, που καλούν τους μετόχους τους να διαθέσουν χρήματα για τη λειτουργία των εταιρειών τους.
Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ «απειλούν» με λουκέτα. Αφήνουν να εννοηθεί ότι..  
αν πιεστούν θα κατεβάσουν τα ρολά στις εταιρείες τους, προκαλώντας νέο κύμα ανεργίας στα ΜΜΕ, που θα χρεωθεί αποκλειστικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπάρχουν και άλλοι που εκτιμούν πως μετά τις εκλογές και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα υπάρξει μια νέα διαπραγμάτευση και θα επέλθει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ.
- διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στις Τυπολογίες