ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Εποπτικό προς Πιπιλή: Mάζεψτα και φύγε από την ΕΣΗΕΑ!..

...Ή συμμορφώνεται με το καταστατικό ή υποβάλει αίτηση για αποχώρησή της από την Ένωση

Βολές εναντίον της δημοσιογράφου και βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, εξαπολύει το Εποπτικό Οργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ χωρίς ωστόσο να την κατονομάζει. Αιτία οι πομπώδεις ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες της Πιπιλή για το γεγονός ότι εκλήθη, από το Πειθαρχικό της Ενωσης να καταθέσει σε έγκληση που είχε υποβληθεί και για την ίδια από την Λίνα Αλεξίου. Μάλιστα η Πιπιλή καταγγέλλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για παραβίαση του Συντάγματος, των Νόμων κ.λ.π. θεωρώντας ότι, κατ’ εξαίρεση, για την ίδια δεν ισχύει το Καταστατικό, επειδή απέκτησε την  βουλευτική ιδιότητα. Το Εποπτικό τραβάει το αυτί της Πιπιλή αναφέροντας: «Η βουλευτής θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ως μέλος της Ενωσης Συντακτών οφείλει, όπως όλοι, να τηρεί τις καταστατικές .. 
υποχρεώσεις της. Άλλως, αντί να επιλέγει τους άσκοπους εντυπωσιασμούς, να υποβάλει αίτηση για αποχώρησή της από την Ένωση».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ:
"Η ιδιότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ, γίνεται μόνο με αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον πληροί τις καταστατικές προϋποθέσεις. Επίσης, με αντίστοιχη αίτηση μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποχωρήσει.
Εφόσον λοιπόν κάποιος εξακολουθεί να παραμένει μέλος της Ένωσης, όπως ισχύει για όλους τους συναδέλφους, υπάγεται και στις καταστατικές διατάξεις που καθορίζουν τις υποχρεώσεις του.
Τις τελευταίες ημέρες βουλευτής-μέλος της ΕΣΗΕΑ, με επιστολές προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες κ.λ.π., καθώς και πομπώδεις ανακοινώσεις, διαμαρτύρεται επειδή, όπως προβλέπεται, εκλήθη, από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο να καταθέσει και την δική της άποψη, σε έγκληση που είχε υποβληθεί, μεταξύ άλλων, και για την ίδια. Και καταγγέλλει το Πειθαρχικό Συμβούλιο για παραβίαση του Συντάγματος, των Νόμων κ.λ.π.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, αποδοκιμάζει τέτοιες αντικαταστατικές συμπεριφορές, που επιχειρούν να εκθέσουν τα όργανα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ αλλά και την ίδια την Ένωση.
Το Καταστατικό ισχύει για όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε πρόσθετη ιδιότητα. Και αυτό θεωρείται αυτονόητο από τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, που έχουν βουλευτική, υπουργική ή άλλη ιδιότητα, τα οποία, με υπευθυνότητα, ανταποκρίνονται στην όποια διαδικασία.
Η κυρία βουλευτής, που θεωρεί ότι, κατ’ εξαίρεση, για την ίδια δεν ισχύει το Καταστατικό, επειδή απέκτησε την βουλευτική ιδιότητα, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ως μέλος της Ενώσεως οφείλει, όπως όλοι, να τηρεί τις καταστατικές υποχρεώσεις της. Άλλως, αντί να επιλέγει τους άσκοπους εντυπωσιασμούς, να υποβάλει αίτηση για αποχώρησή της από την Ένωση.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας
της ΕΣΗΕΑ"
Διαβάστε μία από τις ανακοινώσεις της Φωτεινής Πιπιλή που προκάλεσαν την παρέμβαση του Εποπτικού:
"Μόλις κατέθεσα προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών επιστολή με την οποία τους επισημαίνω την κατάφωρη παραβίαση από την πλευρά τους του Συντάγματος της Ελλάδος, του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πήρε την αυθαίρετη, όπως θα διαπιστώσετε, απόφαση να καλέσει Βουλευτή των Ελλήνων «για να δώσει εξηγήσεις» –σε συνδικαλιστικό όργανο- «η Βουλευτής –επί της έγκλησης του μέλους της ΕΣΗΕΑ κας Λίνας Αλεξίου κατά της Φωτεινής Πιπιλή».
Η κ. Αλεξίου ως γνωστόν κατηγορήθηκε από το Ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ότι παρανόμως εισέπραττε επίδομα ανήλικων τέκνων για τις 2 ενήλικες κόρες της. Η ιστορία δημιούργησε σάλο, το Ταμείο επιβεβαίωσε το γεγονός και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες.
Η κ. Αλεξίου είχε το θράσος να προσφύγει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για πειθαρχικές ποινές εις βάρος της Βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή γράφοντας στην έγκλησή της τα εξής: «Η δημοσιογράφος- Βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, στο ίδιο διάστημα εμφανίστηκε στα ΜΜΕ (τηλεοπτικά) υιοθετώντας επίσης το συκοφαντικό δημοσίευμα και απαιτώντας να παραιτηθώ παρ’ αυτα από τη θέση μου στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».
Η κ. Αλεξίου προέβη σε απαράδεκτη κίνηση με δεδομένο ότι η ίδια δεν είναι απλώς συνταξιούχος δημοσιογράφος, είναι ανώτερη κρατική λειτουργός ως διορισμένη από την Βουλή των Ελλήνων εδώ και πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής «ΕΣΡ». Ως διορισμένη από τη Βουλή ανώτερη κρατική λειτουργός στράφηκε στην ουσία εναντίον μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δηλαδή στράφηκε εναντίον της Αρχής που εκ του Συντάγματος μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής των Ελλήνων την διόρισε και την ελέγχει.