ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Απαράδεκτα τα φαινόμενα διαφήμισης δημοσιογραφικών σχολών από μέλη της ΕΣΗΕΑ

Επί ποδός βρίσκονται οι κάθε είδους  δημοσιογραφικές σχολές που οσονούπω θα αρχίζουν να διαφημίζονται εν όψει και της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.
Πανέτοιμοι και οι κάθε είδους (αναγνωρίσιμοι- τηλεαστέρες συνήθως) δημοσιογράφοι για να διαφημίσουν (με το αζημίωτο φυσικά) τις σχολές δημοσιογραφίας παρά το γεγονός ότι το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, το απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά. Μάλιστα το ΕΟΔ έχει επισημάνει και καταδικάσει κατά καιρούς τα απαράδεκτα φαινόμενα διαφήμισης δημοσιογραφικών σχολών από μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Το ΕΟΔ διευκρινίζει, πως η αναφορά του ονόματος οποιουδήποτε δημοσιογράφου, που διδάσκει σε δημοσιογραφική σχολή είναι επιτρεπτή και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης. Τονίζει, όμως, ότι είναι απόλυτα αντίθετη με τον..
Κώδικα Δεοντολογίας η διαφημιστική χρήση της φωνής και της εικόνας του δημοσιογράφου.
Η παραβατική αυτή συμπεριφορά, που εμπορευματοποιεί και ευτελίζει την δημοσιογραφία, παράλληλα λειτουργεί παραπλανητικά για νέους ανθρώπους, στους οποίους σε πολλές περιπτώσεις δίνει την εύκολη υπόσχεση μεγάλης δημοσιογραφικής εξέλιξης.