ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

«Καμπάνα» σε Κουρή - Γιαννίκο για την υπόθεση του ALTER

Σε φυλάκιση 4 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκαν σήμερα από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι βασικοί μέτοχοι... του ALTER Γιώργος Κουρής και Κώστας Γιαννίκος για τη μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων το 2011 στους πάνω από 500 εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι δύο ισχυροί άντρες του άλλοτε κραταιού τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας καταδικάστηκαν χωρίς να τους αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, ενώ τους επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 15.700 ευρώ στον καθένα.
Οι κατηγορούμενοι δεν παραστάθηκαν στη δίκη αυτοπροσώπως, αλλά με δικηγόρους.
Μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκπρόσωποι των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού που εξήγησαν ότι υπέβαλαν μήνυση καθώς οι πάνω από 500 εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι επί μήνες.
Όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονταν τα ονόματα.. μόλις 52 εργαζομένων και όχι όλων!
Αν περιλαμβάνονταν όλοι, τότε οι καταδίκες, φυλακίσεις και χρηματικές ποινές θα ήταν μέχρι και δεκαπλάσιες για καθένα από τους κατηγορουμένους...
Το δικαστήριο, με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε πως διοίκηση ασκούσαν τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εργοδότριας εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ, Κώστας Γιαννίκος, όσο και ο βασικός μέτοχος, Γιώργος Κουρής, παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν ως μη εκτελεστικό μέλος της εταιρείας.
Ως προς το συγκατηγορούμενο του τότε διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Γιαννίκο, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε εικονική την παραίτηση που είχε υποβάλει την 1η Δεκεμβρίου 2011, «για να διώξει τις ποινικές ευθύνες, διαβλέπων την εξέλιξη που θα είχαν οι εταιρικές υποθέσεις».
Υπενθυμίζεται, πως ο Κ. Γιαννίκος παραμένει εδώ και ενάμιση χρόνο προφυλακισμένος για υποθέσεις που αφορούν τη διαχείριση των οικονομικών του ALTER.
Πάντως, η πρόεδρος του δικαστηρίου με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα απήλλαξαν από τις κατηγορίες το γιο του Γ. Κουρή, Ανδρέα, τον κ. Ξενάκη-Βαλέτα και την Αννα Κοντοδήμου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελεύθερης Τηλεόρασης ΑΕ, καθώς από κανένα στοιχείο της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις δεν προέκυψε ότι συμμετείχαν στη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού.
Οι καταδικασθέντες Γ. Κουρής και Κ. Γιαννίκος έχουν δικαίωμα έφεσης, ενώ οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

Βασίλης Τζήμτσος (λεπτομέρειες στο directnews)