ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Παρωδία ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ

Τον διαγωνισμό-παρωδία που εξελίσσεται για τις υποτιθέμενες αξιοκρατικές προσλήψεις δημοσιογράφων στη ΝΕΡΙΤ, καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Από χθες, ουσιαστικά εν κρυπτώ, καλούνται συνάδελφοι δημοσιογράφοι να «περάσουν από συνέντευξη», γεγονός που με βάση την προκήρυξη αποτελεί το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού. Μόνο που το πρώτο στάδιο παραμένει ακόμη ανοιχτό, αφού μετά τις εκατοντάδες ενστάσεις που υποβλήθηκαν, ουδείς γνωρίζει αν υπάρχει και πώς έχει διαμορφωθεί η κατάταξη των υποψηφίων με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια (πτυχία, προϋπηρεσία κ.λπ.). Με ποια δεδομένα καλούνται τώρα..
δημοσιογράφοι να μπουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και μάλιστα μυστικά;
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί αδιανόητο δημοσιογράφοι να νομιμοποιήσουν με τη συμμετοχή τους μια τέτοια διαβλητή διαδικασία, που κινείται έξω από κάθε έννοια διαφάνειας, αξιοκρατίας και δεοντολογίας.

Aνακοίνωση-απάντηση της ΝΕΡΙΤ
Σχετικά με την «καταγγελία» της ΕΣΗΕΑ για τη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης προσωπικού της ΝΕΡΙΤ σε ειδικότητες εκτός ΑΣΕΠ (δημοσιογράφοι και καλλιτεχνικές ειδικότητες), επισημαίνεται ότι έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, στη διεύθυνση http://bit.ly/1q85fdp  o αναθεωρημένος πίνακας κατάταξης των υποψηφίων για τις ειδικότητες των δημοσιογράφων στις κατηγορίες «Πολιτικό – Κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ», «Οικονομικό ρεπορτάζ», «Διεθνείς Ειδήσεις» και «Αρχείο Ειδήσεων – Εκπομπών».
Η κατάταξη προέκυψε από την εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους, μετά την ανακοίνωση του προσωρινού πίνακα κατάταξης, καθώς και μετά τον έλεγχο των φακέλων όλων των υποψηφίων, που διενήργησε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού.
Ο πίνακας αυτός δεν συνιστά τελικό Πίνακα Κατάταξης Επιτυχόντων.  Αποτυπώνει τη βαθμολογία με βάση τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων και την εμπειρία τους. Ο τελικός πίνακας κατάταξης θα καταρτισθεί με βάση το άθροισμα των μορίων του αναθεωρημένου πίνακα κατάταξης, της βαθμολογίας των Αξιολογητών και της βαθμολογίας της συνέντευξης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις προκηρύξεις (με μέγιστη βαθμολόγηση τα 5.000 μόρια).
Ο αναθεωρημένος πίνακας κατάταξης των λοιπών ειδικοτήτων (δημοσιογράφων και καλλιτεχνών) θα ανακοινώνεται σταδιακά κατά το προσεχές διάστημα.