ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ακυρες οι απολύσεις στον Alpha Θεσσαλονίκης

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τους εργαζόμενους τεχνικούς του παραρτήματος του τηλεοπτικού σταθμού Aplha στη Θεσσαλονίκη, ακυρώνοντας τις απολύσεις τους, που είχαν γίνει τον Ιούλιο του 2012 με αιφνιδιαστική κίνηση της Διοίκησης του καναλιού.
Το Δικαστήριο έκρινε, αφ ενός ότι οι απολύσεις των τεχνικών ήταν άκυρες, ως αντίθετες στο άρθρο 10 των Δ.Α. 38 και 39 του 2010 περί απαγόρευσης των μαζικών απολύσεων και αφ ετέρου καταχρηστικές, αφού η διοίκηση του ALPHA δεν τήρησε την δέσμευση της περί διερεύνησης της πιθανότητας πρόσληψης τους σε άλλες εταιρείες του ομίλου.
Σε κάθε περίπτωση, έκρινε το δικαστήριο, ότι οι απολύσεις τους είναι άκυρες και για τον λόγο ότι, η.. Διοίκηση του ALPHA δεν τήρησε την υποχρέωση της, που πηγάζει από το Π.Δ. 240/2006, περί προηγούμενης ενημέρωσης και διαβούλευσης των εργαζομένων της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βόρειας Ελλάδας (ΕΤΙΤΒΕ) χαιρετίζει την απόφαση αυτή, την οποία και θεωρεί μεγάλη νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος, απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών.