ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απεργία στον Ελεύθερο Τύπο παραμονές εκλογών

Tην κήρυξη 24ωρης απεργίας στον «Ελεύθερο Τύπο» για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, απαιτώντας  να καταβληθούν αμέσως οι δεδουλευμένες αποδοχές προς τους εργαζόμενους.
Την απόφαση να προχωρήσουν σε απεργία είχαν λάβει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σε συνέλευσή τους την περασμένη Δευτέρα, σε περίπτωση που δεν πληρώνονταν έως την Τετάρτη (14/5) τουλάχιστον ένα 15θημερο. Ως φαίνεται ο εκδότης Αλ. Σκαναβής δεν πλήρωσε τους εργαζόμενους οπότε τα σωματεία αποφάσισαν την απεργιακή κινητοποίηση στη "ναυαρχίδας της δεξιάς") παραμονές εκλογών. Το κυριακάτικο φύλλο που κυκλοφορεί μια μέρα νωρίτερα, όπως όλα, λόγω εκλογών ετοιμάστηκε όπως μας πληροφόρησαν από την... Τετάρτη!
Θυμίζουμε ότι στα μέσα Απριλίου το δικαστήριο είχε κρίνει «παράνομη» την τότε κηρυχθείσα..
απεργία αποφασίζοντας όμως παράλληλα πως ο εκδότης Αλέξης Σκαναβής θα πρέπει να πληρώσει τον μισθό Μαρτίου στις 30 Απρίλη και μια δόση 300 ευρώ, από τα οφειλόμενα του 2013.
Ο Σκαναβής όμως για μια ακόμη φορά είχε αποδειχθεί αναξιόπιστος καθώς στις 30 Απρίλη οι εργαζόμενοι έλαβαν μόνο το 50% του μισθού του Μαρτίου κι όχι ολόκληρο όπως διέταξε το.. δικαστήριο.