ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο μπαταχτσής εκδότης ξανά στο Ελληνοβρετανικό

Του Μωυσή Λίτση

Φαίνεται πως προϋπόθεση του ελληνικού… επιχειρείν και την ανάπτυξη ξένων επενδύσεων στη χώρα μας είναι η απλήρωτη εργασία. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την επανεκλογή του γνωστού μπαταχτσή εκδότη της Ελευθεροτυπίας Χάρη Οικονομόπουλου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.
 Δεν γνωρίζουν τα μέλη του επιμελητηρίου τα έργα του εκλεκτού μέλους τους; Να θυμίσουμε τότε εμείς μερικά από τα πεπραγμένα του εν λόγω εκδότη που έχει το θράσος να ευαγγελίζεται και αλλαγή του Συντάγματος, ενώ η συμμέτοχός του στο έγκλημα της Ελευθεροτυπίας, εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ειρωνεύεται με περισσό θράσος την προσπάθεια των εδώ και τρία χρόνια απλήρωτων.. 
εργαζομένων της ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ να εισπράξουν μέσω πλειστηριασμών τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις.
 Ο Χάρης Οικονομόπουλος απέκτησε -άγνωστο πώς- το 27% της ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ-προφανώς προκειμένου να «ξελασπώσει» τις αδελφές Τεγοπούλου που ευθύνονται για το ότι 850 εργαζόμενοι εξακολουθούν να διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.
 Δεν έφθανε όμως μόνο αυτό. Ο πρώην δικηγόρος της ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και βασικός συντάκτης της προσφυγής στο άρθρο 99 προκειμένου να αποφύγει την καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους, η οποία απορρίφθηκε από τα ελληνικά δικαστήρια, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Προέβη στην πρωτοφανή για ανεπτυγμένη οικονομικά χώρα επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας, μέσω παρένθετης εταιρίας(ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ), παρουσιάζοντας ένα εξωπραγματικό πλάνο δήθεν εξυγίανσης, που θα οδηγούσε στην αποπληρωμή των οφειλών της ΧΚ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ.
 Στους 850 πρώην εργαζόμενους έχουν προστεθεί τώρα και όσοι προσλήφθηκαν για την επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας, με τον κ. Οικονομόπουλο να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις της δικαιοσύνης για την καταβολή των οφειλών.
 Θα μπορούσε κύριοι του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου κάτι τέτοιο να συμβεί στην «υπερφιλελεύθερη» Βρετανία; Να αφήνει δηλαδή μία εφημερίδα απλήρωτους τους εργαζόμενους της και να επανεκδίδεται «λαθραία», συνεχίζοντας να μην πληρώνει;
 Εκτός αν ακριβώς αυτό ονειρεύεται το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο ως μοχλό ανάπτυξης και προώθησης της ελληνοβρετανικής επιχειρηματικής συνεργασίας. Δημιουργία επιχειρήσεων που δεν θα πληρώνουν και οι ιδιοκτήτες τους θα επιβραβεύονται ως… αξιόλογοι επιχειρηματίες. Έτσι οραματίζεται… «την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εκλογής του Χάρη Οικονομόπουλου στο ΔΣ το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο;
 Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διέγραψε πρόσφατα από μέλος της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ως βασικό υπεύθυνο για το κλείσιμο της ΕΡΤ και παρέπεμψε στο πειθαρχικό την Αμαλία-Αλίντα Καλοφωλιά, μέτοχο της εφημερίδας Εξπρές που χρωστά χιλιάδες των χιλιάδων ευρώ στους εργαζόμενους της.
 Να περιμένουμε από τα μέλη του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου να αποπέμψουν το εκλεκτό μέλος τους που αμαυρώνει την έννοια της «επιχειρηματικότητας» στην Ελλάδα;
 Ο ίδιος άλλωστε ο βρετανικός τύπος είχε σε ανύποπτο χρόνο καυτηριάσει τον προκλητικό βίο του Έλληνα δικηγόρου, την ώρα που η Ελλάδα χρεοκοπούσε. Ο εν λόγω δικηγόρος μάλιστα είχε το θράσος να εγκαλέσει τον γράφοντα που είχε σχολιάσει μέσα από τις στήλες της Ελευθεροτυπίας τα έργα του, στέλνοντας επιστολή με την οποία αναρωτιόταν για την κοινωνική μου δράση, σε αντίθεση με την… πλούσια δική του(!). Συνόδευε μάλιστα την επιστολή προς τη διεύθυνση της εφημερίδας με τιμολόγια από διαφημιστικές καταχωρήσεις που είχε πληρώσει, υπονοώντας προφανώς, πώς η εφημερίδα επιτρέπει σε συντάκτη της να επικρίνει κάποιον που είχε πληρώσει διαφήμιση, άρα κατά τη λογική του έπρεπε να βρίσκεται στο απυρόβλητο της κριτικής.
 Για τους αμνήμονες παραθέτουμε τα σχετικά λινκς με τα σχόλια στην άλλοτε Ελευθεροτυπία.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=281917
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=282253

-από  financialcrimes