ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Απλές ασκήσεις γυμναστικής, σου... λένε αν κινδυνεύεις να πεθάνεις πρόωρα!

Απλά και εύκολα τεστ για να μάθεις αν θα ζήσεις ως τα... βαθιά γεράματα! Σύμφωνα με επιστήμονες υπάρχουν μερικά πολύ απλά και γρήγορα τεστ τα οποία μπορούν να... προβλέψουν αν κάποιος που βρίσκεται στη μέση ηλικία κινδυνεύει από πρόωρο θάνατο.
Τεστ 1: Οι άνδρες που στα 53 τους μπορούν να καθίσουν και να σηκωθούν λιγότερες από 23 φορές το λεπτό -22 φορές για τις γυναίκες- έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν πριν από τα 66 τους χρόνια, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τεστ 2: Από την άλλη, η ικανότητα να ισορροπεί κάποιος στο ένα πόδι για περισσότερο από 10..
δευτερόλεπτα και μάλιστα με τα μάτια κλειστά, και να σηκωθεί και να καθίσει σε μια καρέκλα 37 φορές μέσα σε 60 δευτερόλεπτα -35 φορές για τις γυναίκες- αυξάνει τις πιθανότητες για έναν 53χρονο να συνεχίσει να είναι υγιής ακόμη και 13 χρόνια μετά.
Η μελέτη έγινε από το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο (Medical Research Council) σε 5.000 άτομα που γεννήθηκαν το 1946. Οι 53χρονοι έκαναν τα τεστ στο σπίτι τους από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές.