ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Κοντά στην έξωση το Τμήμα Δημοσιογραφίας -ΜΜΕ του ΑΠΘ

Με έξωση απειλεί η Ιερά Μονή Αγ. Διονυσίου Αγ. Όρους τους φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω μη καταβολής του συμφωνημένου ενοικίου. Ο σύλλογος φοιτητών δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει:
"Με εξώδικα της η Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους επιχειρεί να εκδιώξει ένα τμήμα, που έχει ανακηρυχθεί ένα από τα 50 καλύτερα της Ευρώπης στον τομέα των κοινωνικών επιστημών, από το κτίριο στην οδό Εγνατίας 46 όπου στεγάζεται τα τελευταία 10 χρόνια.
Στο διάστημα αυτό το ΑΠΘ, του οποίου η κρατική χρηματοδότηση έχει περικοπεί στο μισό, έχει..
καταβάλει προς την Ιερά Μονή περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ ως μίσθωμα για ένα κτίριο που δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μαθητεία.
Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται μερικώς και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Με ομοφωνία στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος των φοιτητών της σχολής αποφάσισε να ζητήσει από το κράτος και την Πρυτανεία μόνιμη κι άμεση επίλυση του κτιριακού ζητήματος, με τη στέγαση της σχολής στην Πανεπιστημιούπολη.
Η λύση αυτή είναι η μόνη που μπορεί να καλύψεις ανάγκες των φοιτητών, όπως η εγγύτητα στις φοιτητικές εστίες, τη Λέσχη και η προσβασιμότητα στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου.
Συν τοις άλλοις βασική επιδίωξη είναι το νέο κτίριο να μπορεί να φιλοξενήσεις τους περίπου 500 φοιτητές και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ετήσιων εισακτέων. Ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών καλεί σε κινητοποίηση στην Κοσμητεία της ΟΠΕ την Τετάρτη 5 Μαρτίου στις 11:00πμ".