ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Καπρίτσια...

Σάλος μετά την απόλυση των τριών αρχισυντακτών της Ελλης Στάη

Για νέους (όχι σε ηλικία) αρχισυντάκτες ψάχνει η πρώην τηλεπαρουσιάστρια και νυν γενική διευθύντρια του The Toc μετά την απόλυση τριών βασικών στελεχών του σάιτ.
Συγκεκριμένα η κυρία Ελλη Στάη απέλυσε τον Παντελή Ζαγοριανίτη (τον άνθρωπο που έστησε το σάιτ) και τους ικανότατους στον τομέα τους Γιώργο Βούλγαρη και Πάνο Μπαϊλη.
Οπως μας επισημάνθηκε, με mail που μας εστάλη, αφορμή ήταν μια ανάρτηση των zoornalistas με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και στην στήλη media insider της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το περασμένο Σάββατο. H ανάρτησή μας αναφέρονταν στις γκρίνιες που υπάρχουν στο σάιτ της κυρίας Στάη (συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες) καθώς και στον..
«ανασχηματισμό» και τις αναγκαίες εσωτερικές μετακινήσεις στο The Toc (συμβαίνουν και στα καλύτερα μαγαζιά).
H ανάρτηση των zoornalistas, υποτίθεται, πως νευρίασε πάρα πολύ την κυρία Ελλη Στάη που αποφάσισε να ξεσπάσει το θυμό της κατά των αρχισυντακτών της, δίνοντας εντολή να τους απολύσουν!..
Κάποιοι είπαν ότι δεν ταιριάζει σε μια γενική διευθύντρια, του δικού της βεληνεκούς, να νευριάζει τόσο εύκολα με αυτά που γράφονται κατά καιρούς. Αν η κυρία Στάη θυμώνει και εκδηλώνει τα νεύρα της με απολύσεις και μάλιστα απολύσεις καταξιωμένων στελεχών της τότε κάτι δεν πάει καλά και,  όπως είπε κάποιος, το πράγμα δύσκολα θα πάει μακριά...
Εδώ να θυμίσουμε πως οι zoornalistas ήταν από τους ελάχιστους που στήριξαν από την πρώτη στιγμή το διαδικτυακό εγχείρημα της κυρίας Ελλης Στάη κι ας είχαν τις επιφυλάξεις τους. Και στήριξαν την προσπάθεια γιατί όπως έχουμε επανειλλημένα γράψει, δίνει δουλειά σε εργαζόμενους σε εποχές δύσκολες για τον χώρο των media.
Θεωρούμε ότι η κυρία Στάη θα πρέπει να μάθει (κάλλιο νωρίς...) να δέχεται την καλόπιστη κριτική και να μην κάνει επίδειξη πυγμής ξεσπώντας στους εργαζόμενους που είναι σίγουρο πως την στήριξαν και εξακολουθούν να την στηρίζουν...
Επίσης διαβάσαμε στο διαδίκτυο, που δεν του ξεφεύγει τίποτε, ότι η κυρία Στάη «χρέωσε» στους απολυθέντες αρχισυντάκτες  το σχόλιο των zoornalistas. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο δεν αληθεύει αν και σε άλλο mail που μας εστάλη αναφέρεται επί λέξει: «να προσέχετε τι γράφετε».
Κατ' αρχάς μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε γιατί ουδεμία σχέση έχουμε με την κυρία Στάη αλλά και με κανέναν από όσους απασχολούνται στο The Toc. Δεύτερον και κυριότερον: Φταίνε αυτά (τα απολύτως αληθή και ακριβή) που γράψαμε κι όχι τα νεύρα της γενικής διευθύντριας και της όποιας διευθύντριας που απολύει κόσμο επειδή ενοχλείται με όσα διαβάζει;
Προφάσεις εν αμαρτίαις!
Δηλαδή για τις απολύσεις στον Πήγασο, στον ΔΟΛ, στον ΣΚΑΪ κλπ φταίνε τα όσα γράφονται στα σάιτ και τα μπλογκ κι όχι ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος;..
Υπερβολές!..
Κι όσο για το αν υπάρχουν στεγανά σε δημοσιογραφικούς χώρους; Περισσότερο με ανέκδοτο ακούγεται... Είναι η «ράτσα» των δημοσιογράφων τέτοια. Οι «διαρροές» και το κουτσομπολιό είναι στο αίμα τους...

Υ.Γ1 Θα ήταν προτιμότερο η κυρία Στάη να αντιμετωπίζει με πιο ξεκάθαρο τρόπο τα όποια προβλήματα έχει με τους συνεργάτες της από το να καταφεύγει σε ανόητες δικαιολογίες για να τους απολύσει...

ΥΓ2 Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι zoornalistas ΔΕΝ θα είναι ανάμεσα στους bloggers με τους οποίους θα συνεργαστεί η κυρία Ελλη Στάη.

ΥΓ3 Η απόλυση των τριών αρχισυντακτών στο The Toc έγινε αφορμή (κι όχι αιτία) για πολλές συζητήσεις στο χώρο των μιντια σχετικά με το πόσο οι τύχες των εργαζόμενων εξαρτώνται από τις διαθέσεις και τα καπρίτσια του «αφεντικού». Oλοι αναρωτιούνται πλέον ανοιχτά κατά πόσο και σε τι βαθμό, τα νεύρα, η εκάστοτε διάθεση ενός εργοδότη και σε τελική ανάλυση οι δικές του λανθασμένες επιλογές, μπορεί να καθορίσουν τη ζωή και την επιβίωση των εργαζόμενων του:
Χαμογέλασες στραβά; Απολύεσαι!
Διαφώνησες μαζί μου για ένα θέμα; Απολύεσαι!
Δεν έβγαλα αρκετά λεφτά εχτές; Απολύεσαι!

ΥΓ4 Δύσκολοι καιροί για εργαζόμενους, εύκολοι για (ανέμελους) εργοδότες...