ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

«Ψάχνονται» ΔΟΛ και Mega

Καθοριστικές αναμένονται οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα σε δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ΜΜΕ στη χώρα, το ΔΟΛ και το Mega.  Η μείωση της διαφημιστικής δαπάνης στην περίπτωση του Mega σε συνδυασμό με την πτώση των πωλήσεων των εφημερίδων όπως συμβαίνει με το ΔΟΛ, έχουν οδηγήσει τις δύο εταιρείες σε σημαντικές αλλαγές.
Ο ΔΟΛ ολοκληρώνει την έξοδο του από το Χρηματιστήριο, καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών του οργανισμού και στη συνέχεια τον μεταβίβασε στην εταιρεία συμφερόντων του, Σ. Ψυχάρης Μαζικά Μέσα Ενημερώσεως».
Όλο αυτό το διάστημα, η εταιρεία συνεχίζει τις περικοπές και τις απολύσεις, ζητώντας λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει βρεθεί εξαιτίας του υψηλού δανεισμού, που είναι αποτέλεσμα των.. 
επιλογών του παρελθόντος. Ο Ιανουάριος του 2014 είναι κρίσιμος για την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου που θα καταθέσει ο ΔΟΛ στις τράπεζες για να λάβει νέο δάνειο.
Το Mega πάλι ευτύχησε να λάβει το ποσό των  53,8 εκατ. ευρώ  από την πώληση της συμμετοχή του στη Nova, το 2008. Πέντε χρόνια όμως βρίσκεται σε σταυροδρόμι εξαιτίας της αδυναμίας ή και διάθεσης (;) όλων των μετοχών να συνεισφέρουν με τα απαιτούμενα κεφάλαια για να συνεχίσει το κανάλι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με δύο αυξήσεις συγκέντρωσε 25 εκατ. ευρώ τα έτη 2012 και 2013 και έλαβε και έλαβε ομολογιακό δάνειο συνολικού ύψους 98 εκατ. ευρώ, αναδιαρθρώνοντας υφιστάμενο δανεισμό. Χρειάζονται όμως και άλλα χρήματα για το 2014  για να τα καταφέρει…
- από το media industry