ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Θωμά είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει...

Πανικός σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και εκδότες μετά τα όσα αποκάλυψε στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Αντώνης Κάντας για τις μίζες. Ο Κάντας περιέγραψε τη διαδρομή του μαύρου χρήματος  και το πώς έρχονταν στο γραφείο του επιχειρηματίες και του έδιναν μίζες σε μαύρες βαλίτσες.
Ο Αντώνης Κάντας κατά τη διάρκεια της τετραήμερης απολογίας του  αναφέρθηκε σε μίζες από 12 εξοπλιστικά προγράμματα, κατονόμασε 17 άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα, εκ των οποίων πέντε είναι ηχηρά πολιτικά πρόσωπα  και δύο επιχειρηματίες.
 Ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘ στην απολογία του κατονόμασε τον Θωμά..
Λιακουνάκο ως τον άνθρωπο που του άφησε στο γραφείο του ένα σακ βουαγιάζ με 600.000 ευρώ, ενώ εμπλέκει στην υπόθεση και δύο στενούς του συνεργάτες. Παράλληλα για την προ του 1990 υπόθεση ομολογεί «μίζα περί το 1 εκατομμύριο από τον κ. Λιακουνάκο».
Τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρθηκε στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας είναι ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος που έχουν ήδη καταδικαστεί για τις μίζες. Ο Κάντας εμπλέκει και τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου αναφέροντας ότι επέκτεινε τη σύμβαση για τα Kornet αλλά και τα Leopard για τα οποία ο ίδιος ομολογεί υπέρογκη μίζα.
Σε κάποιο σημείο της απολογίας του ο Κάντας αναφέρεται σε ένα περιστατικό «όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Εβερτ υπέρ των F-15».

Ακολουθούν τα ονόματα που ανέφερε στην απολογία του ο Κάντας:
Πάνος Ευσταθίου, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας γερμανικής εταιρείας, STN ATLAS, που τον δωροδόκησε για την προμήθεια των υποβρυχίων 214 και τα ASRAD με 1,5 εκατομμύριο.
•Φάνης Λυγινός, Ελβετός τραπεζίτης, που του άνοιξε λογαριασμούς στους οποίους εμβάζονταν οι μίζες.
Σπύρος Μεταξάς, ο δικηγόρος που του συνέστησε τις offshore.
Kωνσταντίνος Δαφέρμος, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας των kornet εταιρείας KBP.
Παύλος Νικολαίδης, «πρόεδρος», όπως λέει, «ή αντιπρόεδρος σε κρατική πολεμική βιομηχανία, μάλλον την ΕΒΟ, στενός φίλος και κουμπάρος του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος στα τέλη του 2002 μου ζήτησε να του καταβάλω κάποια από τα χρήματα που πήρα από το Δαφέρμο».
Λάμπρος Μπαρτζώκας, υπάλληλος της κρατικής ρωσικής εταιρείας ROSOVOORUZEHNIA που τον δωροδόκησε για το αντιαεροπορικό σύστημα OSA AMK .
Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος της γερμανικής WEGMANN, απ΄ τον οποίο επίσης δωροδοκήθηκε.
Χρήστος Τούμπας, απόστρατος της πολεμικής αεροπορίας, εκπρόσωπος της EMBRAER, από τον οποίο επίσης έλαβε "δωράκι".
Κωνσταντίνος Μπαλέρμπας ή Μπαλέμπας σύμβουλος της Ericsson που του κατέβαλλε χρήματα για τα ραντάρ ARTHUR.
Κομνόπουλος (δεν αναφέρει το μικρό του όνομα) που τον δωροδόκησε για τα EXOCET του πολεμικού ναυτικού.
Θωμάς Λιακουνάκος, ιδιοκτήτης της AXON και εκπρόσωπος κατασκευαστριών εταιρειών δύο στενοί συνεργάτες του οι κ.κ Αποστόλου και Αρκουμανέας.
* OSWALD, επίσης διαχειριστής των παράνομων πληρωμών του.