ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ζητούν την ποινική δίωξη των Σκαναβή - Μπενέκου

Τι καταγγέλλουν σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στον «Επενδυτή»

Να κινηθεί η διαδικασία καταγγελίας και ποινικής δίωξης των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας DBAS ΑΕ (Σκαναβή - Μπενέκου) ζητούν από τις νομικές υπηρεσίες των Ενώσεων τους οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Επενδυτής». Κι αυτό γιατί παρήλθε η τελευταία προθεσμία που ορίζει ο νόμος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων χωρίς αυτό να καταβληθεί σε κανέναν εργαζόμενο και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη από τους εκδότες για τις προθέσεις τους.
Παράλληλα, οι εργαζόμενοι  θεωρούν αναγκαίο να κινηθούν οι διαδικασίες ποινικής δίωξης για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και υπογραμμίζουν:  «Το γεγονός ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας - πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος - δηλώνουν παραιτηθέντες, νομίζουμε ότι είναι.. 
ουσιαστικά αδιάφορο για τις νομικές ευθύνες τους». 
Σε σημερινό της ψήφισμα (23/12) η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Επενδυτή, το οποίο αποστέλλει και προς τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ και ΕΠΗΕΑ, αναλυτικά αναφέρει:
"Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον «Επενδυτή» που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της εφημερίδας σας ενημερώνει για τα εξής:
1. Σήμερα 23 Δεκεμβρίου παρήλθε η τελευταία προθεσμία που ορίζει ο νόμος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων χωρίς αυτό να καταβληθεί σε κανέναν εργαζόμενο και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη από τους εκδότες για τις προθέσεις τους.
Ως εκ τούτου καλούμε τις νομικές υπηρεσίες των Ενώσεων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να κινηθεί η διαδικασία καταγγελίας και ποινικής δίωξης των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας DBAS ΑΕ.
2. Αύριο εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας που έχει καταθέσει η νομική υπηρεσία της ΕΣΗΕΑ, ενώ ήδη εκδικάστηκε η αντίστοιχη αίτηση της ΕΣΠΗΤ. Το Ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας έκανε ήδη δεκτό το πρώτο αίτημα προσωρινής διαταγής για μη μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της εταιρείας, ενώ τα ασφαλιστικά μέτρα θα εκδικαστούν στις 30 Ιανουαρίου.
3. Θεωρούμε μονόδρομο την εκκίνηση της διαδικασίας επίσχεσης, αφού η ιδιοκτησία συμπεριφέρεται σαν να θεωρεί «τελειωμένη» ιστορία την έκδοση του «Επενδυτή» και καλούμε τις νομικές υπηρεσίες των Ενώσεων να εκδώσουν τα σχετικά εξώδικα με βάση τους συμμετέχοντες στα ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να ξεκινήσει η επίσχεση αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
4. Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαίο να κινηθούν οι διαδικασίες ποινικής δίωξης για το σύνολο των δεδουλευμένων μας. Το γεγονός ότι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της εταιρείας - πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος - δηλώνουν παραιτηθέντες, νομίζουμε ότι είναι ουσιαστικά αδιάφορο για τις νομικές ευθύνες τους.
5. Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδας.
Φυσικά είναι ευπρόσδεκτη κάθε άλλη πρωτοβουλία των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων προς την ιδιοκτησία, στο βαθμό που κρίνουν ότι διευκολύνει την υπόθεση μας.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ»"