ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο μήνυμα στον Ανδρέα Κουρή

Παράλληλες παρεμβάσεις για τον αγώνα των εργαζόμενων/απολυμένων στα Metropolis, έγιναν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα.
Με μια παράλληλη, διπλή δράση εγκαινιάστηκε για τους απολυμένους των καταστημάτων Metropolis, ο αγωνιστικός χειμώνας που έρχεται τόσο για τους χιλιάδες των εργαζομένων και των ανέργων, όσο και για τη συνέχιση ως τη δικαίωση του αγώνα τους.
Ετσι, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν παρέμβαση συμπαράστασης έξω από είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης όπου ο Ανδρέας Κουρής διοργάνωσε μια καινούρια φιέστα, το 9ήμερο φεστιβάλ.. Mad North Stage Festival, αυτή τη φορά στα πλαίσια και εντός της ΔΕΘ. Οι αλληλέγγυοι σήκωσαν πανό στο οποίο αναφερόταν: «ΟΙ ΦΙΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤOY METROPOLIS». Παράλληλα ,μοιράστηκαν ενημερωτικά κείμενα στους επισκέπτες της έκθεσης και του φεστιβάλ και πετάχτηκαν τρικάκια.
Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση που πραγματοποιείται για τον αγώνα των απολυμένων των καταστημάτων Metropolis εκτός της Αθήνας όπου εξελίσσονται οι κινητοποιήσεις, καθώς σε αυτή υπήρχε σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων της αλυσίδας Metropolis και, άρα, έγινε δυνατή η συσπείρωση των απλήρωτων  - απολυμένων.
Η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου έξω από το στάδιο που έγινε ο τελικός διαγωνισμός της Eurovision, στο μακρινό Μάλμε της Σουηδίας. Τότε, το ΔΣ της ΕΡΤ, είχε χαρίσει στον  Ανδρέα Κουρή  τον ελληνικό τελικό και την αποστολή στη Eurovision, όπως και τώρα η ΔΕΘ χάρισε στον  Ανδρέα Κουρή  τη διοργάνωση του Mad North Stage Festival.
Την ίδια μέρα, το μεσημέρι του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη παρέμβαση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά στην Αθήνα έξω από το μοναδικό πλέον κατάστημα Metropolis στη Σταδίου, από απολυμένους/ες και αλληλέγγυους/ες όπου αναρτήθηκε πανό με ανάλογο σύνθημα των αλληλέγγυων της Θεσσαλονίκης, μοιράστηκε σε περαστικούς το ίδιο ενημερωτικό κείμενο και πετάχτηκαν τρικάκια.
Με αυτή τη διπλή παρέμβαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι εργαζομενοι/απολυμένοι στέλνουν νέο μήνυμα στον επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή και σε αυτούς που τον καλύπτουν για την πεισματική και ανυποχώρητη θέλησή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους που διαρκεί για περισσότερο από 1,5 χρόνο και του υπενθυμίζουν ότι η αλαζονεία του, με το απύθμενο και ασύστολο θράσος που τον διακρίνει, αποκτά όλο και περισσότερες πιθανότητες  να του γυρίσει σε μπούμερανγκ.
- ergazomenoimetropolis
(Δείτε: Στη ΔΕΘ «όλα παίζουν», ακόμη και ο Ανδρέας Κουρής! ).