ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: Ξεπέρασε το 90% η συμμετοχή στην απεργία

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 90% ανέρχεται η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργιακή κινητοποίηση της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Θέμη Κοτσιφάκη.
Οι χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΔΤΠΕ, ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και φοιτητικών συλλόγων, και συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, το οποίο ολοκληρώθηκε με πορεία προς το Σύνταγμα.
 Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν και σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο, Κρήτη, Πάτρα, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Ξάνθη, Λαμία.
Και στη Θεσσαλονίκη, "το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 90%", όπως είπαν σε..
συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ, ενώ εκτίμησαν ότι σε αντίστοιχα ποσοστά θα κινηθεί και η συμμετοχή στην απογευματινή βάρδια.
Από σήμερα, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 5νθήμερες απεργίες.
Οι δάσκαλοι θα απεργήσουν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της 48ης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Σε 48ωρη απεργία, Δευτέρα και Τρίτη, βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία.
Στο πλευρό των καθηγητών, των μαθητών και των γονιών τους τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας τα αιτήματά τους: "Το σημερινό μεγαλειώδες εκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθώς και η τεράστια συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων στην απεργία δείχνουν την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση" τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Αστυνομική  βία και δακρυγόνα
 Πρωτοφανείς σκηνές εκτυλίχτηκαν μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τις αστυνομικές δυνάμεις να εξαντλούν την εξουσία τους πάνω σε συγκεντρωμένους σχολικούς φύλακες που διαμαρτύρονταν για τη διαθεσιμότητα.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα ένος αστυνομικού που, με την ασπίδα του και βάζοντας όλη του τη δύναμη, πέταξε στην κυριολεξία έναν άνθρωπο πέντε μέτρα μακριά, ο οποίος προσγειώθηκε στο οδόστρωμα.