ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εχει καταλάβει ο Ομπάμα ότι πολεμάει στο πλευρό της Αλ Κάιντα;

Ρόμπερτ Φισκ: Αυτός ο πόλεμος δεν θάχει τέλος

«Αν ο Μπαράκ Ομπάμα αποφασίσει τελικά να επιτεθεί στο συριακό καθεστώς θα επιβεβαιώσει -για πρώτη φορά στην ιστορία- ότι η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό της Αλ Κάιντα», σχολιάζει ο Ρόμπερτ Φισκ, ο βραβευμένος ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «Independent» στη Μέση Ανατολή.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Φισκ, «αυτοί που σκότωσαν χιλιάδες ανθρώπους την 11η Σεπτεμβρίου τώρα θα πολεμήσουν μαζί με το έθνος του οποίου τους αθώους δολοφόνησαν βάναυσα ακριβώς πριν από 12 χρόνια. Αυτό κι αν είναι επίτευγμα για τον Ομπάμα, τον Κάμερον, τον Ολάντ και τους υπόλοιπους πολεμοχαρείς. Βέβαια ούτε το Πεντάγωνο ή ο Λευκός Οίκος ούτε η Αλ Κάιντα -υποθέτω-..
πρόκειται να το διατυμπανίσουν, αν και οι δυο πλευρές προσπαθούν να εξοντώσουν τον Μπασάρ αλ-Ασαντ. Όπως επίσης προσπαθεί και το Μέτωπο Αλ Νούσρα (το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα)».
Ο Φισκ αναφέρει ότι «υπάρχει και μια ειρωνεία. Την ώρα που οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν την Αλ Κάιντα σε Υεμένη και Πακιστάν, θα την βοηθούν στη Συρία σκοτώνοντας τους εχθρούς της. Πάμε στοίχημα ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιτεθούν στην Αλ Κάιντα στη Συρία».
Και συμπεραίνει: «Λέγεται ότι το χτύπημα στη Συρία θα είναι σύντομο, μια δυο μέρες. Αυτό αρέσκεται να πιστεύει ο Ομπάμα. Σκεφτείτε όμως το Ιράν. Σκεφτείτε τη Χεζμπολάχ. Υποψιάζομαι ότι αν ο Ομπάμα προχωρήσει τα σχέδιά του, αυτός ο πόλεμος δεν θάχει τέλος».