ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Eχουν βαλθεί να διαλύσουν την ΕΣΗΕΑ;

Καταγγελία του Ταμία της Ενωσης, Μωυσή Λίτση:
«Κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ έχουν βαλθεί να τη διαλύσουν… Ούτε για τις επερχόμενες εκλογές δεν νοιάζονται… Η πρόσκληση για Διοικητικό Συμβούλιο που είχε σταλεί από τις αρχές της εβδομάδας, ήταν για την Πέμπτη 11 το πρωί, με ημερήσια διάταξη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, βοηθήματα ανέργων για το Πάσχα, έγκριση τρεχουσών δαπανών και ένα σωρό άλλα «διαδικαστικά» τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει η ΕΣΗΕΑ να λειτουργεί. Κι’ όμως 12.30 παρόντες στο ΔΣ ήταν μόλις τέσσερις(!) με αποτέλεσμα ελλείψει απαρτίας ο πρόεδρος να αναβάλλει το συμβούλιο.
Μιάμιση ώρα καθυστέρηση για την προσέλευση σε ένα κρίσιμο ΔΣ, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν μάχιμοι δημοσιογράφοι οι οποίοι πρέπει να τρέξουν σε ρεπορτάζ ή να γράψουν στην εφημερίδα τους.
Η συμπεριφορά αυτή είναι μία ακόμη ένδειξη της βαθειάς παρακμής του «παραδοσιακού» τρόπου συνδικαλισμού. Καλούμε τον κόσμο, τη βάση των συναδέλφων επιτέλους να πάρει την ΕΣΗΕΑ..
στα χέρια του. Χωρίς συζήτηση επί του προϋπολογισμού δεν μπορεί να συγκληθεί η προβλεπόμενη από το καταστατικό γενική συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ και να γίνουν εκλογές. Με δεδομένο ότι όπου νάναι πλησιάζει το Πάσχα, η διεξαγωγή των εκλογών στην ώρα τους καθίσταται όλο και πιο δύσκολη.
Ως ταμίας επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι έχω εγκαίρως φέρει προς συζήτηση τον προϋπολογισμό της ΕΣΗΕΑ για το 2013, έχω έτοιμη εισήγηση για τα βοηθήματα των ανέργων για το Πάσχα, τα οποία κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα, όταν ώρες επί ωρών ξοδεύονται στο ΔΣ για θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν σε πέντε λεπτά. Για να μην αναφερθούμε στα δεκάδες εργασιακά προβλήματα που περιμένουν…
Χωρίς συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όχι συνέλευση δεν μπορεί να γίνει, αλλά ούτε η εκταμίευση των απαραίτητων για τη χρηστή λειτουργία της ένωσης ποσών(μισθοί, φόροι, συνδρομές στην ΠΟΕΣΥ κλπ). Δυστυχώς κάποιοι μέσα στην ΕΣΗΕΑ έχουν επιλέξει το δρόμο του «μπάχαλου» ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα καρπωθούν εκλογικά οφέλη.
Ελπίζουμε να πάρουν την απάντηση από το σώμα όταν έλθει η ώρα…
Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την έγκυρη συζήτηση όλων των θεμάτων που άπτονται της οικονομικής διαχείρισης. Δεν ευθυνόμαστε για καθυστερήσεις και μπάχαλα, στα οποία εντέχνως επιχειρούν κάποιοι να μας εμπλέξουν με διαδόσεις. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας τις ευθύνες του…