ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ποιά μέλη του ΔΣ (και γιατί) μποϊκοτάρουν συστηματικά τη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ;

Σοβαρότατες οι καταγγελίες του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη εναντίον κάποιων μελών της ΕΣΗΕΑ που μποϊκοτάρουν συστηματικά τις διαδικασίες και τη λειτουργία της Ενωσης. Διαβάστε τι καταγγέλλει ο Δ. Τρίμης:
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
Για άλλη μια φορά τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, αν και είχαν προσκληθεί εγγράφως και τηλεφωνικά από τις 8/4/2013 και γνώριζαν την κρισιμότητα και τον επείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Ενδεικτικά αναφέρω: τις εξέλιξεις των κινητοποιήσεων των απλήρωτων συναδέλφων στην ΕΡΤ, την ΕXPRESS, το ΚΕΡΔΟΣ, τη ΒΡΑΔΥΝΗ, την ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ, την τοποθέτησή μας για τη διεκδίκηση υπέρ των εργαζομένων της συχνότητας του FLASH, τον καθορισμό συνελεύσεων και συναντήσεων..
με τις διοικήσεις του 9,84 και της γραμματείας Τύπου.
Την άμεση πραγματοποίηση συναντήσεων με τον Κεδίκογλου (για την ΕΡΤ, το πελατειακό σύστημα της, τα μισθολογικά και τις θέσεις εργασίας στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ…), τον Βρούτση (για τους ανέργους) και τον Χατζηδάκη (για τη δημοσίευση ισολογισμών).
Επιπλέον στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν και οι εξής άμεσες υποχρεώσεις της Ενωσης: Εγκριση Ισολογισμών Κληροδοτημάτων, Συζήτηση και έγκριση Προϋπολογισμού ΕΣΗΕΑ 2013, Εγκριση βοηθήματος Πάσχα προς τα άνεργα μέλη της Ενωσης μας κ.λπ. κ.λπ.
Πού οφείλεται αυτό το συστηματικό μποϊκοτάζ των διαδικασιών της ΕΣΗΕΑ από μέλη του Δ.Σ; Εως τώρα τους περιμέναμε υπομονετικά μια, δυό ώρες και περισσότερο, κάθε φορά, επί μήνες, ώστε να διαμορφώνουμε την εκ του καταστατικού απαρτία και, έστω και μετά από πολύωρες περιπέτειες (με βρισιές και άλλες προκλήσεις), να λαμβάνουμε κάποιες αποφάσεις.
Δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Εαν δεν προκύπτει η απαρτία 15 λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των συνεδριάσεων, θα αποχωρώ και θα σας ενημερώνω αναλυτικά.
Συνάδελφοι, πρέπει να υπάρχουν και όρια. Αν δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, αν δεν κατανοούμε το πόσο πολύτιμος είναι χρόνος και κυρίως αν αγνοούμε τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, τις ανάγκες των δημοσιογράφων και την εξασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας της ΕΣΗΕΑ, δεν μάς σώζουν ούτε τα μεγάλα λόγια, ούτε οι ανέξοδοι καβγάδες, ούτε η βολική επίκληση μιας ανομολόγητης “στρατηγικής”…
Τί σημαίνουν λοιπόν αυτές οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις προσέλευσης και οι απουσίες; Αδιαφορία; Μικροπολιτική σκοπιμότητα; Καταστροφική μανία εναντίον του προσώπου του Προέδρου; Ο,τι και να είναι, σας καλώ να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα γνωρίζοντας και μια επί πλέον …λεπτομέρεια: λείπουν, καταστρέφουν τις συνεδριάσεις και μετά απαγορεύουν στο προεδρείο να πάρει “δια περιφοράς” αναγκαίες και στοιχειώδεις πρωτοβουλίες, απαιτώντας, μάλιστα, υποκριτικά να πραγματοποιηθεί νέα επείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ ό,τι ώρα τους έρθει!
Δημήτρης Τρίμης
Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ»