ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Θρίλερ με τις κυκλοφορίες

Ξανά στις κυκλοφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών και της νέας «Ελευθεροτυπίας».
Το περασμένο Σάββατο (19/1) οι δύο εφημερίδες πούλησαν πανελλαδικά σχεδόν τα ίδια φύλλα, 12.410 η Εφ.Συν και 12.210 φύλλα η «Ε».
Η κυκλοφορία της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ήταν πεσμένη (πούλησε 25.200) σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή (13/1) που είχε πουλήσει 36.370 φύλλα.
Τη Δευτέρα (21/1) η Ελευθεροτυπία πούλησε 8.220 φύλλα ενώ η κυκλοφορία της Εφ.Συν ήταν 6.640 φύλλα.
Από ότι φαίνεται σε αυτά τα επίπεδα θα κυμανθεί η κυκλοφορία των δύο εφημερίδων από εδώ και πέρα. Δηλαδή γύρω στις 7.000 φύλλα σε ημερήσια βάση για την Εφημερίδα των Συντακτών και κοντά στις 8.000 φύλλα για την Ελευθεροτυπία. Και γύρω στις 12.000 φύλλα για τις εκδόσεις του Σαββάτου. Στη Μίνωος ποντάρουν..
στο κυριακάτικο που χωρίς προσφορές όμως –όπως λένε κάποιοι- δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικό…
Στην Κολοκοτρώνη επικρατεί σχετικός προβληματισμός καθώς θεωρούν πως η επανακυκλοφορία της «Ε» τους «έκοψε» φύλλα και αναζητούν τρόπους να ανεβάσουν την κυκλοφορία της εφημερίδας.
Όπως έχουμε ξαναγράψει ίσως ο (καλώς εννοούμενος) ανταγωνισμός να καταφέρει να ζωντανέψει περισσότερο και τα δύο φύλλα γιατί αν κρίνουμε από τα δελτία κυκλοφορίες των τελευταίων ημερών, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι απογοητευτικά.
Και οι δυο εφημερίδες πάντως στέκονται στο (δημοσιογραφικό) ύψος τους και είναι πολύ καλύτερες από κάποιες άλλες που έχουν υψηλότερες κυκλοφορίες…
- Kάντε κλικ στους πίνακες για να δείτε σε μεγέθυνση τις κυκλοφορίες