ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πρόκληση με τον «αρθρογράφο» Δ. Ρίζο - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις του Ελεύθερου Τύπου

Συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος (Λαύρας 2 και Σαρανταπόρου, Ν. Ηράκλειο) πραγματοποιούν την Κυριακή (20/1) στις 2 το μεσημερι  οι εργαζόμενοι στον Αδέσμευτο.
Οι Σκαναβής - Μπενέκος προσέλαβαν τον Δημήτρη Ρίζο ως αρθρογράφο (το διαφημίζουν και στο πρωτοσέλιδο τους) την ώρα που ο εκδότης κήρυξε την εταιρία Μακεδονικές Εκδόσεις σε πτώχευση ενώ χρωστάει και δεδουλευμένα εξι μηνών στους εργαζόμενους.
Θυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ έχει καταγγείλει στον ΣΔΟΕ τον Δημήτρη Ρίζο σχετικά με τον τίτλο της εφημεριδας, τις εγγυήσεις, τις μεταβιβάσεις και τη φορολογική δήλωση τυο εκδότη.
Το αίτημα πτώχευσης της εκδοτικής εταιρείας του "Αδέσμευτου Τύπου",Μακεδονικές Εκδόσεις κατατέθηκε στις 28 Δεκεμβρίου με τις υπογραφές των Δημήτρη Ρίζου και Σπύρου Κλαδά. Ο Δ. Ρίζος ζητά τη λύση της επιχείρησης εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, της αδυναμίας καταβολής δεδουλευμένων, την επίσχεση εργασίας, τις απεργίες, κ.λ.π. Υποστήριχθηκε πως η επιχείρηση έχει οφειλές..
ύψους 7 εκατ. ευρώ ενώ της οφείλουν 1,3 εκατ. ευρώ. Ζήτησε μάλιστα μέχρι την οριστική απόφαση του δικαστηρίου να συνεχιστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, προφανώς για να συνεχίζει τις εισπράξεις επί των οφειλόμενων σε αυτήν.
Το θέμα με την «προσάρτηση» του Αδέσμευτου στο συγκρότημα του Ελ. Τύπου φαίνεται ότι προς το παρόν δεν προχωράει λόγω νομικών κωλυμάτων.