ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Από πότε έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον Αγγελιοφόρο;

Επανεκδίδεται το καθημερινό φύλλο υπό την προυπόθεση οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος να δεχτούν μειώσεις μισθών 30%

Από την ερχόμενη Τετάρτη 25 Απριλίου θα κυκλοφορήσει και πάλι ο καθημερινός Αγγελιοφόρος, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Τραϊανός Χατζηδημητρίου, μετά από συζήτηση που είχε με τον εκδότη Αλεξανδρο Μπακατσέλο.
Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να δεχτούν οι εργαζόμενοι του συγκροτήματος μειώσεις μισθών 30%, με «προστασία» των θέσεων εργασίας για ένα χρόνο και με αναστολή των 11 απολύσεων που έχουν προαναγγελθεί.
Το θέμα θα συζητηθεί στην εργασιακή συνέλευση του Αγγελιοφόρου την Παρασκευή στις 12.30. Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του Ασύνταχτου Τύπου, αφού υπενθύμισε την πάγια θέση του κατά των ατομικών συμβάσεων, επέστησε την προσοχή στην περίπτωση η επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου να οφείλεται στην πρόθεση της διοίκησης να κάνει μία περιστασιακή «αρπαχτή» στο υπόλοιπο της προεκλογικής περιόδου, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μία τεράστια μείωση μισθών. Σημειώνουμε ότι.. δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σύντομα να επαναπροκηρυχτούν εκλογές, αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπησεις και οι δηλώσεις περί μή συνεργασίας των κομμάτων. Οπότε η «αρπαχτή» μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ιδίως αν υπάρχει από πίσω κάποιος άμεσα ενδιαφερόμενος πολιτικός «χορηγός».
Η αναστολή των 11 απολύσεων αποτελεί θετικότατο γεγονός, αρκεί να μην δοθεί το δικαίωμα στον εκδότη να χρησιμοποιήσει (μετά τις εκλογές) την συνήθη του δικαιολογία περί συρρίκνωσης των εκδόσεων για να προχωρήσει σε νέες απολύσεις.
Τέλος, υπενθύμισε ότι στην ευκταία από όλους μας (ελπίζω) περίπτωση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων μεταξύ των σωματείων μας και των εκδοτών, ακυρώνονται αυτομάτως οι ατομικές συμβάσεις. Πρέπει δηλαδή να δεσμευτεί γραπτώς ο εκδότης ότι δεν θα χρησιμοποιήσει άλλης μορφής εργασιακές σχέσεις για να επιτύχει ισοδύναμο αποτέλεσμα.

Παρεμπιπτόντως από πότε έχουν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Αγγελιοφόρου; Άρχισε πλέον η υπόθεση να θυμίζει «Μακεδονία».

-από το asyntaxtos typos