ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Λαρεντιάδη

Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και θυρίδων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και άλλων 30 εμπλεκομένων στην υπόθεση της Proton Bank αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Όπως έγινε γνωστό οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που ερευνά την υπόθεση της Proton Bank και η οποία αφορά δάνεια υψηλού πιστωτικού ρίσκου που χορήγησε το έτος 2010 η συγκεκριμένη τράπεζα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτά υπερβαίνουν το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ και η μεγάλη πλειοψηφία των ποσών των δανείων κατευθύνθηκε σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Οι δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων αφορά τριάντα άτομα από τα οποία τα έξη είναι μέλη του ΔΣ της Proton Bank, αλλά και μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας.
Τις προσεχείς ημέρες θα σταλούν κλήσεις και στα υπόλοιπα 26 άτομα που φέρονται ότι εμπλέκονται.
Τόσο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και τα υπόλοιπα έξι στελέχη της τράπεζας που κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Νοεμβρίου. -από το enet.gr