ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Προς συγκυβέρνηση-μνημονιακό εξάμβλωμα

-Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Λ. Παπαδήμος, με τις ευλογίες Παπανδρέου-Σαμαρά και την υψηλή επιστασία των …Μεγάλων Δυνάμεων

-Ολονύχτιο παζάρι μετά τη συνάντηση στην προεδρία - Ματαιώθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που θα συγκαλούσε ο Παπούλιας


Σε μία κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, στη συνάντηση υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τις έντονες πιέσεις από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση της προεδρίας ορίστηκε συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων ενώ οι δύο αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου για να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης αυτής, με επικρατέστερο όνομα εκείνο του Λουκά Παπαδήμου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κ. Παπούλιας ξεκαθαρίζεται ότι της νέας κυβέρνησης δεν θα ηγηθεί ο Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση αυτή, που προκύπτει ερήμην των πολιτών ως προϊόν πιέσεων και απειλών, θα έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά από ένα 3μηνο και αφού θα έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις εντολές της τρόικας.

Τα βήματα που θα διανύσει η νέα κυβέρνηση, τα πρόσωπα που θα την στελεχώσουν και τα τιμάρια που θα μοιραστούν, θα καθοριστούν επακριβώς σε σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ώρες, με πρώτη εκείνη των οικονομικών επτελείων των δύο κομμάτων.
Από την πλευρά της κυβέρνησης στην συνάντηση θα πάρουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος (θα συμμετάσχει εκ μέρους της Ελλάδας στην συνεδρίαση του Eurogroup), ο αναπληρωτής υπουργός Φ.Σαχινίδης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γ. Ζανιάς. Από την πλευρά της ΝΔ θα μετάσχουν, συμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι του Προέδρου του κόμματος Δ. Σταμάτης και Χ. Λαζαρίδης και ο βουλευτής Χ. Σταικούρας.
Αργά τη νύχτα ματαιώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων την οποία είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λόγω της μη συμμετοχής των δύο κομμάτων της Αριστεράς.
Στη συνάντηση είχε δηλώσει ότι δεν θα προσέλθει η η γ.γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα όπως είχε γίνει γνωστό από το ΚΚΕ νωρίτερα.
Την ίδια στάση είχε δηλώσει ότι θα κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο ΣΥΝ εκτιμά ότι μετά την συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας δεν υπάρχει λόγος συμμετοχής του στην συνάντηση.πηγή:enet.gr