ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Η Ελευθεροτυπία είναι οι εργαζόμενοί της

Την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. Τεγόπουλος κάναμε 24ωρη απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών. Οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) δουλεύουμε τρεις και πλέον μήνες απλήρωτοι και με το ενδεχόμενο ότι η εφημερίδα μπορεί να κλείσει. Η απεργία αυτή και όσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ακολουθήσουν μαζί με τις νομικές ενέργειες, τις οποίες δρομολογούμε, έχουν ως στόχους τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την καταβολή των δεδουλευμένων μας και τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς μας.
Παρά τα τόσο μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων η εφημερίδα είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, γιατί εμείς το διασφαλίζουμε όλον αυτό τον καιρό, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού που επιδεικνύουμε και η ενημέρωση που προσφέρει η «Ελευθεροτυπία» με τη δική μας δουλειά δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία άλλη έκδοση. Η εφημερίδα είναι οι εργαζόμενοί της.
Εξάλλου το ψήφισμα της συνέλευσής μας, που έγινε την περασμένη Τετάρτη, επισημαίνει με..καθαρό τρόπο ποιος είναι ο στόχος μας:
«Οι εργαζόμενοι με τις πρωτοβουλίες τους, τη στάση τους και τις ενέργειές τους προσπαθούν να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή και στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τα εργασιακά τους δικαιώματα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τιμώντας έτσι τη σχέση τους με τους αναγνώστες και όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια αυτή θα ενταθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας».
Πάνος Σώκος, εκπρόσωπος των συντακτών
Τάσος Μαμουνάς, εκπρόσωπος του διοικητικού προσωπικού
Φώτης Παναγόπουλος, εκπρόσωπος των τεχνικών

-Διαβάστε εδώ τι έγραφαν για το θέμα οι zoornalistas την περασμένη Παρασκευή.