ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Ηλία Ηλιού, όπως Μιχαλακοπούλου

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον της Ελευθεροτυπίας μεταξύ της Μάνιας Τεγοπούλου και εκπροσώπων της Alpha Bank.
Λέγεται ότι οι δύο πλευρές έχουν βρει λύση για την χρηματοδότηση της εφημερίδας, στα πρότυπα του ΔΟΛ, δηλαδή το buck leasing. Η τράπεζα θα πάρει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η εφημερίδα στην Ηλία Ηλιού και θα της το ενοικιάσει, με ρήτρα εάν ποτέ η Ελευθεροτυπία βρει τα χρήματα να μπορεί να το επανακτήσει.
Στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, η Μάνια θα αποκτήσει τη ρευστότητα που χρειάζεται όχι μόνον για να πληρώσει τους μισθούς αλλά για να προχωρήσει στο σχέδιο αναδιοργάνωσης. Με δυο λόγια, στην Ελευθεροτυπία θα τρέξει αίμα, καθώς- όπως υπολογίζεται, περίπου 400 εργαζόμενοι θα..βρεθούν εκτός εφημερίδας.
Και σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει η διαβεβαίωση ότι θα φύγουν όσοι είναι συνταξιούχοι ή έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, αλλά ξέρετε τι γίνεται...
Άδηλο είναι και το μέλλον του τυπογραφείου της εφημερίδας. Κάποιοι λένε ότι θα ενταχθεί στην ίδια ρύθμιση με την τράπεζα και κάποιοι άλλοι ότι θα κλείσει κάποιες από τις γραμμές παραγωγής και θα επιχειρηθεί να διασωθεί.
ΧΡΑΝ

-από το newpost.gr