ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Με το Μ-πενάκι των γελοιογράφων στο αίθριο της οδού Πειραιώς

«Με το Μ…πενάκι των γελοιογράφων» είναι ο τίτλος της έκθεσης που συνδιοργανώνεται Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και το Μουσείο Μπενάκη και παρουσιάζεται στο αίθριο του Κτηρίου της οδού Πειραιώς. Θα διαρκέσει από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2011 και τα έργα που παρουσιάζονται προέρχονται από την τελευταία σοδειά της παραγωγής των γελοιογράφων με αφετηρία και θέμα τους χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα.
Συμμετέχουν οι: Βλάχος Κώστας, Γεωργοπάλης Δημήτρης (εφημ. Realnews), Γρηγοριάδης Κώστας (Ριζοσπάστης), Ζάχαρης Πάνος/ Πάνος (Το Ποντίκι), Ζερβός Πέτρος (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία), Καλαϊτζής Γιάννης (Ελευθεροτυπία), Κουντούρης Μιχάλης (Ελεύθερος Τύπος), Κυριακόπουλος Γιάννης /ΚΥΡ (Το Βήμα), Μακρής Ηλίας (Η Καθημερινή), Μαραγκός Πάνος (Έθνος), Μητρόπουλος Βασίλης/ BAS, Μητρόπουλος Κώστας (Τα Νέα), Ξένου Εφη (Τα Νέα), Παπαγεωργίου Βασίλης (Ριζοσπάστης), Παυλίδης Βαγγέλης, Πετρουλάκης Ανδρέας (Η Καθημερινή), Σχοινά Κατερίνα, SOLOUP (Το ποντίκι), Σταυρόπουλος Στάθης/Στάθης (Ελευθεροτυπία), Ταμπακέας Ηλίας (Ελευθεροτυπία), Χαντζόπουλος Δημήτρης (Τα Νέα), Μήλας Παναγιώτης, Δερβενιώτης Σπύρος (free Sunday) και Τζαμπούρα Μαρία (Πρώτο Θέμα).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα διατίθενται προς πώληση και πρόσφατες εκδόσεις άλμπουμ των γελοιογράφων που συμμετέχουν στην έκθεση, ενώ την..Κυριακή 2 Οκτωβρίου (10: 30 έως 13:30), οι γελοιογράφοι θα βρίσκονται στο αίθριο του μουσείου για να γνωρίσουν τους επισκέπτες της τελευταίας μέρας της έκθεσης, να συζητήσουν μαζί τους και να σκιτσάρουν επί τόπου, μεμονωμένα ή ομαδικά.

-Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ.: 210 345 3111).

-Εγκαίνια στις 19 Σεπτεμβρίου - Θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου






Την αστεία πλευρά της ζωής μέσα από τη γλώσσα του σκίτσου παρουσιάζουν στην έκθεση με τίτλο "Οι σκιτσογράφοι του μέλλοντος" παιδιά ηλικίας 8 με 15 ετών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Σκίτσα, κόμικς, γελοιογραφίες, παιδικό animation υποδεικνύουν ότι το χιούμορ αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και πνευματικής ανάπτυξης και ότι οι καιροί μπορεί να αλλάζουν αλλά η αστεία πλευρά της ζωής παραμένει.

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, «Η πόλη ανοίγεται στα παιδιά» με περιεχόμενο τη σχέση Παιδί - Πόλη - Τέχνη.

Την έκθεση διοργανώνουν το Τμήμα Ανηλίκων Σκίτσου της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.