ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Το διαρκές έγκλημα στον ΞΕΝΙΟ

Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Άνω Λιοσίων (Δ.Ε.Ρ.Α.Λ.) ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τα μέσα Ιουλίου του 2010. Τους οφείλονται μισθοί, κατά μέσο όρο 10 μηνών (8-13 μήνες), από τους οποίους οι 3 οφείλονται από τη νυν Δημοτική Αρχή του νέου καλλικράτειου Δήμους Φυλής του κ. Δημήτρη Μπουραίμη και οι υπόλοιποι από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Άνω Λιοσίων, του κ. Χρήστου Παππού.
Η διοίκηση του κ. Παππού σύμφωνα με το πόρισμα των επιθεωρητών ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.) εκτός των μισθών των εργαζομένων δεν κατέβαλε ως όφειλε τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία με αποτέλεσμα το σύνολο των υποχρεώσεων να ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των προμηθευτών.
Η νυν Δημοτική Αρχή του κ. Μπουραίμη 9 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, δεν έχει ορίσει ακόμη.. διοικητικό συμβούλιο στον ΞΕΝΙΟ 94,3 FM, και έχει διατηρήσει το δ.σ. της διοίκησης Παππού, με δικαιολογία τα χρέη του σταθμού.
Όπως αντιλαμβάνεστε, τις αμαρτίες της διοίκησης του κ. Παππού, πληρώνουν με τόκο οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, από τη διοίκηση του κ. Μπουραίμη.
Ο κ. Μπουραίμης, ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν σταματήσει την επίσχεση εργασίας, από όταν ανέλαβε τις τύχες της περιοχής ο ίδιος. Ο νέος Δήμαρχος λοιπόν, μετά το πρώτο δίμηνο ανάληψης των καθηκόντων του δεν έδειξε διατεθειμένος όχι να εξοφλήσει, αλλά ούτε να δώσει εγγράφως, έστω κάποιο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων προκειμένου οι εργαζόμενοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους.
Παράλληλα, από τις 2 Μαρτίου 2011, έχουν κλαπεί τα μηχανήματα εκπομπής του σταθμού, από τις εγκαταστάσεις της κεραία, ενώ από τα τέλη Αυγούστου, καταστράφηκε και ο ιστός της κεραίας! Ωστόσο, κ. Μπουραίμης συνεχίζει να «πιπιλάει» την ίδια καραμέλα, στο ερώτημα γιατί δεν πληρώνει, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχαμε λήξει την επίσχεση εργασίας, τη στιγμή που ο ίδιος, δεν ασχολείται με την αντικατάσταση των μηχανημάτων του πομπού.
Σε ότι αφορά τα σχέδια του κ. Μπουραίμη για το σταθμό αρχικά, ήθελε να τον μετατρέψει σε Α.Ε. από 01/07/2011 και μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μας είχαν εξοφλήσει(!) όπως διατυμπάνιζαν στελέχη της παράταξής του. Όταν όμως υπήρξε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία, τα δημοτικά ΜΜΕ, συνεχίζουν να λειτουργούν ως έχουν, μέχρι να καθοριστεί (στο μέλλον), το πλαίσιο λειτουργίας τους, τότε ο κ. Μπουραίμης (λόγω των χρεών), αποφάσισε να υπαχθεί η Δ.Ε.Ρ.Α.Λ.-ΞΕΝΙΟΣ 94,3 FM στο άρθρο 99(!) προσλαμβάνοντας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής τεχνικό σύμβουλο για την εξυγίανση του σταθμού, ο οποίος θα υποβάλει τη σχετική αίτηση. Ο Δήμαρχος Φυλής μας ζήτησε να λήξουμε την επίσχεση εργασίας (για να υποβληθεί η σχετική αίτηση, για το άρθρο 99) υποστηρίζοντας ότι με αυτή την εξέλιξη (βλ. άρθρο 99 ), δεν θα κινδυνεύσουν οι οφειλόμενες αποδοχές μας!
Οι εργαζόμενοι του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM με τη σειρά τους, απευθύνθηκαν στα συνδικαλιστικά σωματεία με πρωτοβουλία των οποίων (ΠΟΕΣΥ-ΕΤΕΡ) στις 30 Αυγούστου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Θανάση Ξηρό, στον οποίο εξέφρασαν την κατάσταση που επικρατεί στο σταθμό.
Ο γενικός γραμματέας του ΥΠ. ΕΣ., δεσμεύτηκε να μιλήσει με το Δήμαρχο Φυλής και θα μας ενημέρωνε για το αποτέλεσμα της επαφής, με τον κ. Δημήτρη Μπουραίμη.
Ο Δήμαρχος Φυλής (με τον οποίο επικοινώνησε, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Ξηρός) όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του, έχει ενοχληθεί αφάνταστα, από τη συνάντηση που είχαν σωματεία και εργαζόμενοι, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας ότι δεν έπρεπε να διαρρεύσει το θέμα. Τα εν οίκω, μη εν δήμω είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Μπουραίμης. Ενδεχομένως, για το λόγο αυτό να μην πλήρωσε τους εργαζόμενους του ΞΕΝΙΟΥ 94,3 FM, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου, οι οποίοι πληρώθηκαν και θα πληρωθούν πάλι κανονικά το δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου, μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Ο κ. Μπουραίμης ισχυρίζεται ότι παρανόμησε, με ότι έχει καταβάλει μέχρι τώρα, στους εργαζόμενους του σταθμού, και κινδυνεύει με καταλογισμούς, τονίζοντας παράλληλα («πιπιλώντας» την ίδια καραμέλα), ότι δεν έχουμε λήξει την επίσχεση εργασίας και ότι δεν είναι διατεθειμένος, να πληρώνει εργαζόμενους που δεν δουλεύουν! Προφανώς ο κ. Μπουραίμης αγνοεί εσκεμμένα το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε έργο, από τη στιγμή που ο σταθμός, δεν διαθέτει τα μηχανήματα εκπομπής σήματος. Η μάσκα του Δήμαρχου Φυλής έπεσε…, καθώς απ ότι φαίνεται, επιθυμεί διακαώς, λήξη της επίσχεσης εργασίας, για να προχωρήσει την αίτηση στο άρθρο 99! Αυτός είναι ο καημός, του κ. Μπουραίμη και με αυτόν θα μείνει!
-αναδημοσίευση από το syspeirosi.wordpress.com