ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Κανέλλης δεν θα συμμετάσχει «στις άγονες συνεδριάσεις για εκλογή νέου ΔΣ» στην ΕΣΗΕΑ


Η «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» υπό τον Ηλία Κανέλλη αποφάσισε «να μην συμμετάσχει πλέον στις άγονες συνεδριάσεις για εκλογή νέου ΔΣ» στην ΕΣΗΕΑ. Δημοσιεύουμε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση της παράταξης και αντί σχολίου παραπέμπουμε σε ανακοίνωση (εδώ) της 10ης Ιουνίου (με αφορμή 24ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ) όπου η ΔΗΜΕΤ λοιδωρεί και ειρωνεύεται διεκδικήσεις όπως: να υπογραφούν ΣΣΕ, να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών, να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις, να μη γίνουν απολύσεις κ.α. Η ΔΗΜΕΤ θεωρούσε -και προφανώς εξακολουθεί να θεωρεί- ότι όλα αυτά είναι προκλητικές συντεχνιακές διεκδικήσεις. Τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις από πολλούς και μέσα στην ίδια την παράταξη αλλά επικράτησε η..«προεδρική» γραμμή (Κανέλλης- Λυριτζής Μανδραβέλης κλπ)...

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ THΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
«Έπειτα από πολλούς μήνες γεμάτους άκαρπες συζητήσεις η ΕΣΗΕΑ παραμένει χωρίς διοικητικό συμβούλιο. Η «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» από την πρώτη μέρα της συμμετοχής της στο Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών, προσπάθησε για την εκλογή του, ψηφίζοντας και συμμετέχοντας σε διάφορες προσπάθειες και σε διάφορα σχήματα, οι οποίες όμως όλες ναυάγησαν γιατί, κατά τη γνώμη μας, προβάδισμα έχουν οι προσωπικές φιλοδοξίες και όχι το κοινό καλό.
Τον Μάιο του 2011, λέγαμε, στη πρώτη μας ανακοίνωση: «Είναι γεγονός πως η ανυποληψία της σημερινής ηγεσίας στην Ένωση Συντακτών, έχει πυροδοτήσει μια συνολική καταδίκη της έννοιας και της πρακτικής των συνδικάτου και της συνδικαλιστικής συλλογικότητας. Γι’ αυτό και είναι επείγον και απολύτως αναγκαίο να ξαναβρεί ο συνδικαλισμός την υγεία και την δυναμική του, να απεμπλακεί από την ευτέλεια της συντεχνιακής του αντίληψης. Να γίνει πάλι το καταφύγιο κάθε εργαζόμενου, όχι το προνόμιο μιας ελίτ. Να επαναφέρει την Συμμετοχή και την Δημοκρατία ως θεμελιώδη υλικά του».
Το ότι η ΕΣΗΕΑ παραμένει μετά από τόσους μήνες «ακέφαλη» δυστυχώς, εκτιμούμε ότι, μας δικαιώνει. Αντί λοιπόν να μένουμε αδρανείς και απαθείς μπροστά στην πλήρη απαξίωση του συνδικαλιστικού μας οργάνου, λάβαμε μια απόφαση που, εκτιμούμε, θα πιέσει και τους συναδέλφους μας στο συμβούλιο να σκεφτούν σοβαρότερα το ρόλο και τις υποχρεώσεις τους.
Η «Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση» δεν θα συμμετάσχει πλέον στις άγονες συνεδριάσεις για «εκλογή νέου ΔΣ». Αν οι υπόλοιπες παρατάξεις αποφασίσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, όταν κάποιοι συνάδελφοι αποφασίσουν να βάλουν πάνω από την προσωπική τους «επιτυχία» το κοινό καλό, τότε κάτι μπορεί να αλλάξει και θα είμαστε παρόντες. Διαφορετικά οι μόνοι που μπορούν να δώσουν, πλέον, λύση στο αδιέξοδο είναι τα μέλη της ΕΣΗΕΑ με την ψήφο τους.
Καλούμε τους συναδέλφους από τις υπόλοιπες παρατάξεις να αρθούν προ των ευθυνών τους.

Εκ μέρους της «Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης»
Ηλίας Κανέλλης»