ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σκληρή απάντηση της ΕΤΙΤΑ στην εργοδοτική αλαζονεία

Η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) κατέληξε σε φιάσκο!
Όχι μόνο η εργοδοσία απέσυρε την μακροπρόθεσμη λύση του παγώματος των ωριμάνσεων για 4 ή 5 χρόνια που η ίδια είχε προτείνει στην προηγούμενη συνάντηση, αλλά κατέθεσε πρόταση που αφορούσε μειώσεις μισθών που ξεκινούν από 7% και φτάνουν μέχρι 17% (!) ανάλογα με το ύψος του μισθού και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ πάγωμα μισθών για τα επόμενα δύο χρόνια! Και φυσικά καμία δέσμευση για διατήρηση θέσεων εργασίας!
Η ΕΤΙΤΑ κρίνει ως απαράδεκτη την συμπεριφορά της εργοδοσίας μιας και είναι ολοφάνερο πια πως ο απώτερος σκοπός τους ήταν η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης και η επιτηδευμένη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με στόχο το ναυάγιο αυτών. Συν τοις άλλοις «πέτυχαν» με την προ ημερών πρόσκλησή τους για συζήτηση, την ολιγοήμερη ανακωχή που..χρειάζονταν. Και αυτό για να προβάλλουν από τα δελτία τους ό,τι ακριβώς χρειαζόταν η κυβέρνηση για να περάσει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, το οποίο επικαλέστηκαν για να αυξήσουν το ποσοστό της μείωσης που ζητούσαν από 6,5% στο προαναφερόμενο!
Η ΕΤΙΤΑ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει:
Συνάδελφοι, οι αγώνες μας δεν πάνε χαμένοι. Ανακτούμε την αγωνιστική μας συνοχή και προετοιμαζόμαστε για σκληρή απάντηση στην εργοδοτική αλαζονεία! Υπενθυμίζουμε και ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους μας πως ακόμη και αν παρέλθει η 8η Αυγούστου, ημέρα που τελειώνει το 6μηνο από την καταγγελία της σύμβασής μας, δεν δεχόμαστε καμία πρόταση ατομικής σύμβασης! Οι μισθοί μας και ΟΛΑ τα θεσμικά μας κεκτημένα ΙΣΧΥΟΥΝ κανονικά! Δεν μπορούν να μας μειώσουν μισθούς! Δεν μπορούν να μας αρνηθούν αυξήσεις ωριμάνσεων και πενταετιών! Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν να καταστρατηγούμε την σύμβασή μας που διατηρεί έστω και ατομικά ΟΛΑ μας τα κεκτημένα! Αναφέρουμε στο σωματείο μας οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού και πίεσης για υπογραφή ατομικής σύμβασης ώστε να απαντά με στοχευμένες κινητοποιήσεις στον σταθμό που έγινε η προσπάθεια αυτή!
Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και τους αποδεικνύουμε πως εμάς δεν μπορούν ούτε να μας τρομοκρατούν, ούτε να μας εμπαίζουν, ούτε να μας συμπεριφέρονται σαν ερασιτέχνες! Και αυτό γιατί είμαστε επαγγελματίες! Γιατί σε περίπτωση που δεν το έχουν καταλάβει αποτελούμε ένα ζωτικό κορμό της τηλεόρασης!