ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πέτρος Κυριακίδης: Απολύσεις και τρομοκρατία


«Ο Σουβατζής, η Σιδηροκαστρίτου και οι μπράβοι τους δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας ενώνουν
»

Mε περισσότερες από 40 απολύσεις εργαζομένων στον ραδιοσταθμό Flash 96 (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών) ο Πέτρος Κυριακίδης επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα της μνημονιακής πολιτικής και του ΔΝΤ στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κυριακίδης συνεχίζει να έχει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους: απολύει, καταργεί θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει μαύρη εργασία και εντείνει την εκμετάλλευση.
Οι εργοδοτικές αυτές πρακτικές του Κυριακίδη είναι γνωστές. Πρόκειται για τον επιχειρηματία-διαχειριστή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος σε..χρόνους εξπρές αγοράζει περιοδικά και εφημερίδες για να τα κλείσει(!) λίγους μήνες αργότερα. Απολυμένοι από τα λουκέτα Πέτρου Κυριακίδη: οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Σφήνα» , «Veto»-κατείχε το 49% της εφημερίδας, Espresso Κύπρου και οι εργαζόμενοι 12 περιοδικών, μεταξύ των οποίων:«Free» και«LOfficielHellas».
Τη βρώμικη δουλειά στο όνομα του Κυριακίδη έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν τα μεγαλοστελέχη Γιώργος Σουβατζής και Αρετή Σιδηροκαστρίτου, που εμφανίζονται στους χώρους εργασίας με τη συνοδεία μπράβων.
Οι εργαζόμενοι τους απαντάμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας ενώνουν. Απέναντι μας έχουμε τους μοναδικούς υποστηρικτές του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου: την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που με πρόσχημα την «κρίση χρέους» καταργούν δικαιώματα ενός αιώνα και οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, προκειμένου να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους. Να ξέρουν ότι στα σχέδια τους θα βρίσκουν εμπόδιο την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια μας!
Καμία απόλυση – Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει!

Πρωτοβουλία εργαζομένων στον ραδιοσταθμό Flash 96


Το παραπάνω κείμενο μοιράστηκε στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τις απολύσεις στον ραδιοσταθμό Flash.

* Η φωτογραφία είναι από το financialcrimesnews