ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μέτωπο με Αριστέα και Μάνια ανοίγει ο ΑντρίκοςΜε γραπτή δήλωση του o αδερφός του πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου απορρίπτει τα όσα αναφέρονται, στα περί συμμετοχής του με ελληνικά ή άλλα CDS, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που υπογράφει η Αριστέα Μπουγάτσου.
Ο αδερφός του πρωθυπουργού κάνει λόγο για δήθεν «αποκαλύψεις», υποστηρίζει ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Ελευθεροτυπίας είναι «παραπλανητικός» και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του. Αναφέρει ότι η συμμετοχή του σε Επιτροπή Στρατηγικής είναι γνωστή από τον Ιανουάριο του 2009, ενώ στη συγκεκριμένη επιτροπή, ο ρόλος του περιορίζεται σε ζητήματα περιβαλλοντικής οικονομικής. O Αντρίκος Παπανδρέου που επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του αναφέρει στην..γραπτή του δήλωση τα εξής:
«Η "αποκάλυψη" της Ελευθεροτυπίας αναφέρεται στην συμμετοχή μου σε μια Επιτροπή Στρατηγικής ενός κεφαλαίου Αειφορίας της Unigestion το οποίο ονομάζεται Unigestion-Ethos Environmental Sustainability L.P.. Όπως είναι δημόσια γνωστό και από την συμμετοχή μου σε παρουσιάσεις καθώς και από το βιογραφικό μου, είμαι μέλος αυτής της επιτροπής από το Γενάρη του 2009. Συνεπώς δεν αποτελεί κάποια είδηση την οποία εσκεμμένα είχα αποκρύψει. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι διακεκριμένοι ειδικοί στο χώρο τους.
Ο ρόλος της επιτροπής που συνεδριάζει μόνο μια φορά το χρόνο είναι να παρέχει στρατηγική ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις στο χώρο των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και της αειφόρου ανάπτυξης. Η συμμετοχή μου συνδέεται άμεσα με την ιδιότητα μου ως ακαδημαϊκού στα ζητήματα της περιβαλλοντικής οικονομικής.
Ο ρόλος αυτός είναι αυστηρά προσδιορισμένος και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, όπως παραπλανητικά υποδηλώνει ο τίτλος της εφημερίδας, με ελληνικά ή άλλα CDS. Γενικότερα, όπως και στο παρελθόν έχω δηλώσει, δεν έχω ουδεμία σχέση με CDS.
Για όλα τα ανωτέρω επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου».