ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Καταγγέλλουν αθλιότητες στην «γαλέρα» των Γιαννακόπουλου - Ευσταθόπουλου

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την διεύθυνση του ομίλου DPG group of companies του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης,για την απαγόρευση είσοδου στο κτίριο που στεγάζεται ο όμιλος σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους Παναγιώτη Ράμμο και Γιώργο Φιλιππάκη, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, θέλησαν να πραγματοποιήσουν περιοδεία στα sites του ομίλου όπου τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται πρωτοφανής επίθεση στους εργαζόμενους με δεκάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών και άδειες άνευ αποδοχών. Στόχος των εκλεγμένων συνδικαλιστών ήταν να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί σε μια πραγματική γαλέρα της ενημέρωσης, να σταθούν δίπλα τους στην προσπάθεια που κάνουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Προφανώς κάτι τέτοιο εκτιμήθηκε ως επικίνδυνο για τη Διεύθυνση της DPG η οποία μέσω του...στελέχους της Σαράντου Ευσταθόπουλου, διεμήνυσε στην αντιπροσωπεία πως δεν μπορούν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους διότι "δεν εργάζονται εκεί μέλη της ΕΣΗΕΑ'' -το όποιο είναι ψευδές- και '' άλλωστε η Ένωση δεν αναγνωρίζει τους εργαζόμενους στο διαδίκτυο''. Το γεγονός ότι η Δημοσιογραφική Συνεργασία που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ υποστηρίζει σταθερά την εγγραφή στην ΕΣΗΕΑ όλων των συναδέλφων που εργάζονται στο διαδίκτυο, προφανώς δεν έπεισε τον -κατά δήλωση του- ''περίπου συνάδελφο(;)''. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σαράντος Ευσταθόπουλος είναι Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πειραιά.
Το ΠΑΜΕ Τύπου καταγγέλλει:
Η παρεμπόδιση της επαφής των συναδέλφων με τις ταξικές δυνάμεις αποδεικνύει τον φόβο της εργοδοσίας απέναντι στο οργανωμένο κίνημα και την γραμμή συσπείρωσης και πάλης στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ. Δεν διστάζουν να απαγορεύσουν το στοιχειώδες δικαίωμα των εργαζόμενων να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία του κλάδου τους. Καλούμε τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι, να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά και με πνεύμα αλληλεγγύης την επίθεση που δέχονται. Απαιτούμε όχι μόνο την ανάκληση των απολύσεων, αλλά και την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.