ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Εμπλοκή (λόγω Μάνιας) για τo πότε θα κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα


Η ΕΚΔΟΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Η Μάνια πήρε ξανά το όπλο της. Και αυτή τη φορά πάει κόντρα στους άλλους εκδότες και στα σωματεία θέλοντας να βγάλει την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κανονικά την Κυριακή κι όχι μια μέρα πριν όπως είχε συμφωνηθεί, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου. Την πρόθεσή της αυτή η εκδότρια της Ελευθεροτυπίας την γνωστοποίησε στα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ και προκάλεσε εμπλοκή.
Το πιθανότερο βέβαια είναι να κυκλοφορήσουν όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες το Σάββατο πλην βέβαια της Κυριακάτικης. Κι αυτό γιατί οι εκδότες θα γλιτώσουν την έξτρα πληρωμή για την αργία της Παρασκευής 25 Μαρτίου και ταυτόχρονα θα αφήσουν τις ακριβές εκδόσεις τους δύο ημέρες στα περίπτερα.
Βέβαια η κίνηση της Μάνιας ανάγκασε τις Ενώσεις να ζητήσουν διευκρινίσεις από τους εκδότες και να ρίξουν σε αυτούς το μπαλάκι, βγάζοντας την.... κάτωθι ανακοίνωση:
«Μεταξύ των εκδοτών υπήρξε διαφωνία όσον αφορά στην κυκλοφορία των εφημερίδων λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου. Κατόπιν αυτής, η ΕΣΗΕΑ με την ΕΠΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ με επιστολή τους προς την ΕΙΗΕΑ δηλώνουν ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει από την μεριά της ΕΙΗΕΑ λύση στο πρόβλημα, που οι ίδιοι οι εκδότες δημιούργησαν για την κυκλοφορία των εφημερίδων κατά την 25η Μαρτίου, οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο μέχρι σήμερα.
Το μεσημέρι εστάλη στην ΕΙΗΕΑ η εξής επιστολή από τις Ενώσεις ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ:
«Κύριοι,
Μας αποστείλατε την από 11/3/2011 με αρ. πρωτ. 14 επιστολή στην οποία ορίζονταν οι ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων λόγω της εορτής της 25ης Μαρτίου.
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το πνεύμα καλής θέλησης που τα διέπει συμφώνησαν με τις ημέρες κυκλοφορίας, όπως στην επιστολή σας αναφέρονται.
Επειδή όμως ενημερωθήκαμε σήμερα ότι δεν συμφωνούν όλοι οι εκδότες για τις ημέρες κυκλοφορίας και ιδίως ότι η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» προτίθεται να εκδοθεί κανονικά την Κυριακή, 27 Μαρτίου, παρακαλούμε όπως επιλύσετε τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ των εκδοτών και να μας ενημερώσετε εντός της ημέρας αν είναι δυνατόν.
Στην αντίθετη περίπτωση η ΕΣΗΕΑ θα εφαρμόσει για την αργία της 25ης Μαρτίου ό,τι μέχρι σήμερα ίσχυε».