ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι υπάλληλοι της Ο.Α. Καρχιμάκης και Τζότζολα - Ποιός αρνήθηκε να μεταταγεί«Μεταφέρουμε στον ΟΑΣΑ ΑΕ την πρώην υπάλληλο των Ολυμπιακών Αερογραμμών ΑΕ, και Pantheon Airways, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Βασιλική Τζότζολα σε κενή θέση, Ειδικότητας Δικηγόρων», ανέφερε το κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης, κατ' εφαρμογήν του νόμου για τους υπαλλήλους της πρώην Ολυμπιακής. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ όμως αρνήθηκε την μετάταξή της λέγοντας οτι ως πολιτικό πρόσωπο, για λόγους αρχής δεν θα ασκήσει το εν λόγω δικαίωμα και ότι αρνείται τη θέση.
Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί και για τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, Μιxάλη Καρχιμάκη, ο οποίος διορίστηκε στο υπουργείο Υποδομών και δεν αρνήθηκε τη μετάταξή του. Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μεταφέρθηκε σε «συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εκπαιδευτικής βαθμίδας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και ειδικότητας Διοικητικού − Οικονομικού». Ο κ. Καρχιμάκης «οφείλει να παρουσιασθεί για ανάληψη υπηρεσίας με τη.... λήξη της θητείας του ως βουλευτή, για οποιοδήποτε λόγο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της απόφασης.

Η Τζότζολα προσλήφθηκε παρότι ήταν σύμβουλος

Η κυρία Τζότζολα, όπως αναφέρει το tovima.gr, είχε προσληφθεί ως ειδική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη την 1η Απριλίου 2009 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 226/2009), ενώ η σύμβασή της έληξε αυτοδικαίως το Νοέμβριο του ιδίου έτους, λίγο καιρό μετά τις εθνικές εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης.
Είχε προηγηθεί όμως, η πρόσληψή της στην Ολυμπιακή το 2007, σύμφωνα, τουλάχιστον, με το επίσημο βιογραφικό της.
Η κυρία Τζότζολα φαίνεται να ανήκει σε όσους ευεργετήθηκαν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης του κ. Κ. Καραμανλή, με την οποία δόθηκαν περαιτέρω διευκολύνσεις σε ομάδες εργαζομένων της Ολυμπιακής, προσθέτοντας ρυθμίσεις στο Ν. 3717/2008.
Σύμφωνα με το ίδιο βιογραφικό, το 2006 βρέθηκε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου επί του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Ι. Παπαθανασίου.
Νωρίτερα, είχε προλάβει να ασκήσει τη δικηγορία για μικρό χρονικό διάστημα, δίπλα στον νομικό, κ. Αλ. Λυκουρέζο.
Το 2009 επανήλθε στα δικαστήρια για λίγους μόλις μήνες, μετά την πτώση της ΝΔ, μέχρι που ανέλαβε τη σημερινή της θέση, πλάι στον πρόεδρο του κόμματος, κ. Αντ. Σαμαρά.