ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Aγωγές από ΑΝΤ1 και TV Μακεδονία κατά της ΕΣΗΕΜΘ!


Σε μια ύστατη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, οι μεγαλοκαναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες επιχειρούν να ποινικοποιήσουν την συνδικαλιστική δράση στρεφόμενοι τώρα και σε προσωπικό επίπεδο κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιογράφων.
Ετσι τα δύο «αδελφά» τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ΑΝΤ1 & TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αντιδρώντας στην κήρυξη της 24ωρης απεργίας την προσεχή Τρίτη για τις πρόσφατες απολύσεις στα δύο κανάλια και στο MEGA παρέδωσαν με δικαστικούς επιμελητές στην ΕΣΗΕΜ-Θ συνολικά 6 «φιρμάνια» , αγωγές που στρέφονται κατά της Ενωσης ως συνδικαλιστικού οργάνου αλλά και κατά του προέδρου και του γενικού γραμματέα προσωπικά . Ζητούν δε, να μην επιμείνει η ένωση στην απεργία καθώς εμφανίζονται σίγουροι ότι θα κριθεί παράνομη ή καταχρηστική.
Αφήνουν να εννοηθεί ότι θα εξαντλήσουν τα «νόμιμα» δικαιώματα τους, απειλώντας να ζητήσουν χρήματα για τα διαφυγόντα κέρδη και ζητώντας ακόμη και την προσωπική κράτηση των υπαιτίων σε περίπτωση που αυτοί επιμείνουν στην πραγματοποίηση της απεργίας αν αυτή κριθεί παράνομη. Οι αγωγές αυτές εκδικάζονται το πρωί της Δευτέρας μετά τις 9 το πρωί.


περισσότερα στο asyntaxtostypos